Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Kdaj z vlakom iz Novega mesta do Ljubljane v manj kot uri?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V začetku junija se je začelo meteorološko poletje, danes pa se s Sončevim obratom oziroma solsticijem začenja tudi koledarsko. Danes bo tako najdaljši dan v letu, noč pa najkrajša. Prvi poletni dan sovpada s prvim letošnjim vročinskim valom – včeraj smo dosegli njegov vrh, temperature od 30 do okoli 35 stopinj pa bodo vztrajale še do srede.

Ponedeljek prinaša nova sproščanja ukrepov. Tako bodo lahko gostinski lokali odprti dlje, manj bo omejitev na prireditvah, odpirajo se celo nočni klubi in diskoteke.

Po napovedih je mogoče od danes izbirati vrsto cepiva proti covidu-19. Vsi, ki še niso bili cepljeni, se bodo lahko cepili s cepivom proizvajalcev Moderna, Pfizer in BioNTech, AstraZeneca ali Johnson&Johnson.

KRKA DOMA:
Tik pred ustanovitvijo je evropsko združenje za koordinacijo revitalizacije železniške proge Ljubljana-Zagreb. Občine ob progi Ljubljana-Metlika ter državi Slovenija in Hrvaška usklajujejo še zadnje podrobnosti za ustanovitev združenja, ki bo skrbelo za koordinacijo in pridobivanje sredstev za revitalizacijo železniške proge Ljubljana-Zagreb. Ta naj bi tudi omogočila vožnjo iz Novega mesta v Ljubljano v manj kot uri. Gre za obsežen in pomemben projekt, želijo pa si, da bi jim uspelo vso dokumentacijo in gradbeno dovoljenje za celoten projekt pridobiti do leta 2030..

V Zdravstvenem domu Črnomelj to sredo med 8. in 14. uro, organizirajo množično cepljenje proti covid-19 brez naročanja. Cepili bodo s cepivom Janssen, proizvajalca Johnson & Johnson. Cepljenje bo potekalo v cepilnem centru – v novem prizidku Zdravstvenega doma Črnomelj. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Dars tudi letos poleti načrtuje obnovo več avtocestnih odsekov in hitrih cest. Sredi julija med drugim načrtujejo preplastitev vozišča na dolenjskem odseku Drnovo-Brežice-Obrežje, dela naj bi skladno s pogodbo končali v štirih mesecih.

V novomeški Športni dvorani Marof smo bili za vikend priča pestremu košarkarskemu dogajanju in sicer je Ženski košarkarski klub Krka gostil zaključni turnir najboljših štirih ekip v mednarodni Extra ligi. Na prvi polfinalni tekmi so se domačinke pomerile z avstrijsko ekipo in zasluženo slavile z visoko prednostjo ter si s tem priigrale nastop v velikem finalu, kjer so se pomerile z ekipo Kranjska gora Jesenice. Tudi v finalu so si priigrale zmago in s tem prvič v zgodovini kluba osvojitev naslova prvakinj mednarodne Extra lige.

Osrednja informativna oddaja, 21.6.2021

Krka ob enih