denar, bankovec, 500 Svet24.si

V Sloveniji na pozabljenih računih 19 milijonov ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

samsung-galaxy-z-flip3-5g, maja-ferme Njena.si

Popolno darilo za vsako torbico – je majhen, ...

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: kmalu brežiška obvoznica

Piše: R.K.

Čas objave:
18.10.2021 13:15

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Vlada želi z akcijskim programom za invalide za obdobje od leta 2022 do leta 2030 zagotoviti polnopravno in enakovredno uživanje človekovih pravic invalidov ter spodbujati spoštovanje njihovega dostojanstva. Program, ki ga je vlada sprejela minuli teden, obsega 120 prenovljenih ukrepov, ki pokrivajo vsa področja življenja invalidov.

Spremembe vladnega odloka, s katerimi je pogoj PCT izpolnjen nemudoma po polnem cepljenju proti covidu-19, je pripravila ekipa ministra za zdravje Janeza Poklukarja, je razvidno iz dokumentacije dopisne seje vlade, ki jo je pridobil Dnevnik. Pri pisanju odloka, ki je povečal zanimanje za cepljenje s cepivom Janssen, stroka ni sodelovala.KRKA DOMA


Predstavniki ministrstva za infrastrukturo, ministrstva za okolje in prostor ter Občine Brežice so v soboto podpisali sporazum o financiranju prve etape brežiške obvoznice. Naložba naj bi stala približno 18,8 milijona evrov. Graditi naj bi začeli prihodnje leto in gradnjo končali konec leta 2023. Kot je povedal brežiški župan Ivan Molan, je mestna vzhodna obvoznica za občino izjemnega pomena, saj bodo z njo dobili nov most čez Savo, nove kolesarske poti in drugo vzporedno infrastrukturo. Omogočila bo razvoj in širitev Brežic proti vzhodu ter odpravo nivojskih križanj z železniško progo. Brežice bo razbremenila prometa, hkrati pa bo novozgrajeni most omogočil prenovo sedanjega oz. edinega brežiškega mosta prek Save.

Mestna občina Novo mesto je ob svetovnem dnevu oživljanja občanom predala v uporabo dva nova javno dostopna avtomatska eksterna defibrilatorja, ki sta nameščena na obrobju mesta na Gasilskem domu Šmihel in na stavbi Tiskarne Vesel na Košenicah. Na celotnem območju Mestne občine Novo mesto je tako skupno 27 javno dostopnih defibrilatorjev.

Superračunalniški centri v Sloveniji imajo danes dan odprtih vrat. Za obiskovalce bodo odprli in omogočili ogled nekaterih najzmogljivejših slovenskih superračunalnikov, med drugim tudi superračunalnika HPC Trdina na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu.


Včeraj je bil na Cerovcu pri Črešnjevcu v občini Semič uradno predan namenu večnamenski objekt z asfaltiranim dvoriščem pred njim. Gre za nekdanjo staro trgovino, ki je bila zgrajen s prostovoljnim delom okoli leta 1960. V zadnjih letih je občina Semič obnovila ostrešje, delno zamenjala stavbno pohištvo, lani pa so ga v celoti obnovili, opremljeni so bili tudi trije prostori: osrednji večnamenski prostor, učna kuhinja ter pisarna. Že v jesenskem času so bile, klub epidemiji, uspešno izvedene prve delavnice. Vrednost obnove objekta je znašala dobrih 94 tisoč evrov.

Osrednja informativna oddaja, 18.10.2021