Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Kmalu po novi obvoznici

Piše: R.K.

Čas objave:
13.01.2022 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Preiskava izbruha norovirusa v Ilirski Bistrici je pokazala, da vir okužb, ki so povzročile zdravstvene težav več ljudem, niso bila živila iz tamkajšnje mesnice. Kot so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je šlo najverjetneje za kontaktni prenos preko embalaže.

Pravoslavni verniki, ki se ravnajo po julijanskem koledarju, bodo nocoj ob polnoči vstopili v novo leto. V Sloveniji zaradi omejenega delovnega časa praznovanj v lokalih, ki so običajno pripravili silvestrovanja, letos ne bo. Bolj živahno bo v Beogradu, kjer pa so bili tudi primorani odpovedati novoletni koncert Željka Joksimovića.

KRKA DOMA

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo mag. Aleš Mihelič v imenu ministrstva in župana občin Mirna in Šentrupert, Dušan Skerbiš in Andrej Martin Kostelec, so podpisali sporazum o sofinanciranju prestavitve regionalne ceste R1-215, t. i. obvoznice mimo Mirne. Celotna naložba je ocenjena na deset milijonov evrov. Podpisani Sporazum je rezultat več kot desetletje dolgih prizadevanj Občine Mirna, da se ustrezno reši pretočnost in varnost prometa skozi center Mirne z izgradnjo t. i. obvoznice. Sporazum predvideva, da bo država oziroma DSRI za naložbo zagotovila 9,4 milijona evrov, preostanek pa občini Mirna in Šentrupert, in sicer Mirna 539 tisoč evrov, Šentrupert pa 21 tisoč evrov. 

Občina Kočevje ima v letošnjem letu na voljo rekorden proračun, zato po besedah župana Vladimirja Prebiliča načrtujejo številne projekte. Med drugim bodo nadaljevali projekte gradnje novega vrtca in zdravstvenega centra ter obnovo občinske stavbe.  Dokončna odločitev o zaprtju dela mestnega jedra za motorni promet pa bo sprejeta prihodnje leto. Dosedanji proračuni občine so znašali okoli 22 do 23 milijonov evrov, letošnji pa je s 34 milijoni evrov odhodkov najvišji do zdaj.

V sklopu prenove mestnega jedra dela potekajo na Prešernovem trgu, kjer je bila do sedaj vzpostavljena popolna zapora, v tem tednu pa je gradbeni izvajalec za promet sprostil obvozni pas ob gradbišču. Dostop do mestnega jedra in Kandijskega mostu je tako znova omogočen po običajni poti po Rozmanovi ulici in Prešernovem trgu. Začasni obvoz gradbišča vodi po desnem odcepu Prešernovega trga v smeri vožnje, vozniki pa lahko pot nadaljujejo levo mimo Anton Podbevšek teatra proti Kandijskemu mostu. Dela na Prešernovem trgu so v zadnji fazi izvedbe, v času obsežnejših zaključnih del pa so na območju predvidene kratkotrajne popolne zapore.

Osrednja informativna oddaja, 18.1.2022