Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Kočevje s 23,7 milijonskim proračunom

Piše: R.K.

Čas objave:
12.10.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Občina Kočevje za prihodnje leto načrtuje 23,7 milijona evrov težak proračun , Videk si je odel novo srajčico

SVET NA KRKI

Pred volitvami predsednika republike se je še danes mogoče prijaviti za glasovanje po pošti iz Slovenije. Na tak način lahko glasujejo oskrbovanci domov za starejše, volivci, ki so v bolnišnicah ali zaporu, invalidi ter volivci, ki so zaradi okužbe s koronavirusom v izolaciji.

Inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo opozarja na intenziven napad podlubnikov na smreke izven gozda, tudi v naseljih. Kot so pojasnili, gre za posledico izjemno toplega in sušnega vremena v letošnjem letu v precejšnjem delu države. Lastnike pozivajo, naj drevesa opazujejo in v primeru napada podlubnikov izvedejo sečnjo.

KRKA DOMA

Občinski svet občine Kočevje je na zadnji seji potrdil proračun za leto 2023. Ta predvideva za 23,7 milijona evrov prihodkov in ravno toliko odhodkov. Za naložbe je predvidena okoli tretjina odhodkov, 6,9 milijona evrov. Od tega bo šlo skoraj polovico za novogradnje in obnove. Med drugim nameravajo za prenovo stavbe na Roški 20, kjer bodo uredili dializni center, nameniti 2,1 milijona evrov. Za obnovo občinske stavbe je predvidenih 1,2 milijona evrov. V urejanje prometne in cestne infrastrukture nameravajo vložiti 2,7 milijona evrov, od tega polovico za ureditev ceste na vstopu v Kočevje ter slabo tretjino v rekonstrukcijo Kidričeve ulice. Odplačati nameravajo za 2,1 milijona evrov dolga in najeti 750.000 evrov posojila. Ob pripravi proračuna so po besedah župana Vladimirja Prebiliča že upoštevali predviden dvig povprečnine, ki naj bi jo po zadnjem predlogu vlade zvišali za 20 evrov na prebivalca oz. na 667 evrov.

Videk si je na jesen odel novo srajčico. Enota Videk novomeškega Vrtca Pedenjped ima nov igralni labirint za najmlajše. Ploščad pred svojimi vrati so namreč poslikali v pisane in zabavne gibalne labirinte, s katerimi je že jutranji korak v Pedenj hišico poskočnejši. Vodja enote Andreja Gregorčič je povedala, da se v vrtcu zavedajo, kako je gibanje pomembno za celostni razvoj otrok. Zato vse vzgojiteljice in strokovne delavke skrbno in natančno sledijo prednostnim nalogam vrtca, med katerimi je predvsem trajnostni razvoj, tudi v tesni povezavi z izvajanjem kakovostnih izobraževalnih dejavnosti usmerjenih v inovativne pedagoške pristope.

Osrednja informativna oddaja, 12.10.2022