mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Končala se je dolgoletna prostorska stiska

Piše: R.K.

Čas objave:
08.03.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Cene naftnih derivatov so se danes, v skladu s pričakovanji, na številnih bencinskih servisih v Sloveniji močno dvignile in dosegle nove rekordne vrednosti. Izven avtoceste so cene 95-oktanskega bencina 1,555 evra za liter ali višje, za diesel pa od 1,662 evra za liter. Cene na bencinskih servisih ob avtocestah so še višje.

Mirovna misija Evropske unije v Bosni in Hercegovini (Eufor) je kot pomoč pri zagotavljanju varnosti v državi že razporedila dodatnih 500 vojakov. V naslednjih tednih bodo ozemlje BiH preletavala tudi francoska vojaška letala rafale, 2000 vojakov Euforja zunaj BiH pa je na voljo, če bo potrebna dodatna podpora, poročajo tamkajšnji mediji.

KRKA DOMA
Novozgrajeni prizidek s šestoddelčnim otroškim vrtcem, ki so ga prizidali Osnovni šoli Artiče, so napolnili otroci. Brežiški župan Ivan Molan je vodstvu vrtca ob tem izročil uporabno dovoljenje, s čimer se je za artiški otroški vrtec, ki ga zadnje šolsko leto obiskuje 325 otrok, končala dolgoletna prostorska stiska. Pogodbena vrednost gradnje vrtca je znašala 2,3 milijona evrov, za opremo in pohištvo pa je morala občina zagotoviti še dodatnih 350.000 evrov. Ker gre za energijsko učinkovito stavbo bo občina pridobili nepovratna sredstva EKO sklada v višini 326.000 evrov.  Brežiška občina je lani končala tudi gradnjo nadomestnega petoddelčnega otroškega vrtca pri Osnovni šoli dr. Jožeta Toporišiča v Dobovi. Selitev otrok v nove prostore je Molan napovedal za predvidoma prihodnji teden. Dobovski vrtec bodo sicer uradno odprli v petek, 18. marca.

Univerzitetni rehabilitacijski inštitutu Soča namerava v novem domu za starejše v Osilnici, ki ga gradi država, urediti oddelek za rehabilitacijo oseb s cerebralno paralizo in drugimi motnjami v razvoju. Namenjen bo odraslim osebam, če bo šlo vse po načrtih, pa bo vzpostavljen do leta 2025, so sporočili. V rehabilitacijskem centru v Osilnici bodo lahko letno obravnavali okrog 250 pacientov. Ti bodo deležni celostne rehabilitacije, kar pomeni, da bo primere vodil zdravnik, sodelovali pa bodo še fizioterapevti, delovni terapevti, psihologi, logopedi in drugi.

Odsek regionalne ceste pri trebanjskem gradu bodo zaradi gradnje in urejanja tamkajšnjega osrednjega krožišča jutri po jutranji konici začasno popolnoma zaprli za promet. Omenjeni cestni odsek bo predvidoma zaprt do začetka junija, obvoz bo urejen. Med popolno zaporo bodo promet osebnih vozil, avtobusov in tovornih vozil, težkih do 7,5 tone, preusmerili na začasno cesto ob državni cesti, kjer bo ta potekal izmenično enosmerno s pomočjo prometno odvisnih semaforjev. Gre sicer za urejanje večdesetletne trebanjske prometne zagate. Terenska dela za preureditev križišča pod gradom z ozkim nadvozom prek nekdanje ceste Bratstva in enotnosti iz leta 1958, ki ovira krajevni promet, so stekla novembra lani. Nadvoz bodo porušili, križišče pa posodobili in ga preoblikovali v krožišče. Pogodbena vrednost del je približno 1,6 milijona evra, glavnino bo prispevala država.

Osrednja informativna oddaja, 8.3.2022