900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Konec tedna popolna zapora Tabletke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Finančna uprava bo najpozneje danes tistim zavezancem iz prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine za lani, ki so med letom plačali previsoko akontacijo dohodnine, preplačani znesek vrnila na bančne račune. Zadnji dan tega meseca pa bo odpremila še drugi paket informativnih izračunov dohodnine za lani.

Košarkarje Krke danes ob 16. uri v dvorani Leona Štuklja čaka druga tekma finalne serije Lige Nova KBM. Tekmo si bo omejeno število gledalcev lahko ogledalo v živo. Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili uvodno tekmo finala, primeru današnje zmage si lahko Ljubljančani naslov zagotovijo to nedeljo, ko bo tretja tekma v Stožicah.

KRKA DOMA:
Ta vikend bo zaradi zaključnega asfaltiranja popolna zapora celotnega krožišča Tabletka na Andrijaničevi cesti. Vstop v krožišče bo onemogočen z vseh priključkov. Popolna zapora krožišča bo gradbenemu izvajalcu omogočila dokončanje asfaltnih del in postavitev talnih plastificiranih označb. Dela za razširitev krožišča sicer potekajo po zastavljeni časovnici in se bodo predvidoma zaključila do 6. junija.

Sinoči je tudi naše kraje zajelo neurje, ponekod je padala toča. Voda je zalila več kleti, podrta drevesa so ovirala promet. Objekte je poplavilo v Trebnjem, Mirni Peči in na Mirni, tudi na območju Novega mesta je neurje naneslo blato na več cest, meteorna voda je ogrožala kmetijski objekt v Dolenjem Gričevju. V Posavju je prišlo do izpada elektrike na širšem območju naselij Artiče in Arnovo selo, na cesto pri naselju Gunte v občini Krško pa je padlo več dreves.

V Občini Brežice imajo trenutno kar sedem projektov, ki potekajo tudi na območjih državnih cest, v planu je med drugim obnova izjemno nevarnega cestnega odseka Šentlenart-Spodnja Pohanca, pa tudi vzhodna obvoznica. Občina Brežice je, kot smo že poročali, pridobila tudi kohezijska sredstva za dve kolesarski povezavi in sicer Dobova-Brežice in Brežice-Krška vas.

Novomeščan Damijan Šinigoj je dobitnik nagrade desetnica za najboljše otroško ali mladinsko delo zadnjih treh let. Za knjigo Kjer veter spi mu ju je sinoči podelilo Društvo slovenskih pisateljev. Roman skozi avanturistično zgodbo obravnava motiva dokazovanja svoje lastne vrednosti in preizkušanje mej prepovedanega, ki sta prisotna med najstniki. Šinigoj je pisatelj, prevajalec, scenarist, urednik in jamar. Doslej je izdal dva romana za odrasle, dva mladinska realistična romana ter tri zbirke kratke proze.

Osrednja informativna oddaja, 28.5.2021

Krka ob enih