mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Kot v filmu: zasledovanje z avtomobili in streljanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Območje Šibenika je ob šestih zjutraj prizadel močan potres z magnitudo 4,7. Poročil o večji škodi za zdaj ni. Prebivalci Šibenika so po potresu zbežali na ulice, vendar pa se je večina hitro vrnila na domove.

Današnji dan je posvečen Primožu Trubarju. Za spominski dan utemeljitelja knjižne slovenščine in pobudnika oblikovanja zavesti o enotnosti slovenskega kulturnega, jezikovnega in političnega prostora je bil izbran domnevni datum njegovega rojstva. V predsedniški palači bo dan odprtih vrat, Društvo slovenskih pisateljev pripravlja dogodek na Rašici.

KRKA DOMA:
Brežiški policisti so v petek zvečer prejeli več klicev o streljanju, grožnjah z orožjem ter zasledovanju po cesti. Po prvih ugotovitvah naj bi imeli zabavo, ko se je mimo pripeljal siv avto z več osebami, iz katerega naj bi odjeknili streli v zrak. Avto, v katerem so bile poleg voznika in sovoznika še štiri mlajše osebe, je nato z veliko hitrostjo odpeljal stran. Za njim so se z drugim avtom pognali udeleženci zabave in poskušali vozilo dohiteti ter ustaviti. Vratolomno zasledovanje so prekinili policisti. Avto, iz katerega naj bi streljali, so zasegli.

V Češči vasi bodo številne možnosti za zdravo aktivno življenje. S projektom VARCITIES želijo oživiti tamkajšnje degradirano območje. Cilj projekta, v katerega so vključeni še trije partnerji, Razvojni center ter podjetji Korona in Sensedge, je oživiti območje nekdanjih vojašnic. Gre za območje v neposredni bližini velodroma, tehnološkega parka in stanovanjske soseske Podbreznik. Na območju, kjer so po letu ’91 ostali zapuščeni vojaški objekti, nameravajo do leta ’25 oblikovati celovit športno-rekreacijski kompleks in površine za preživljanje prostega časa.

V Zdravstvenem domu Sevnica v tem tednu organizirajo cepljenje za nenaročene osebe, za vse zainteresirane odrasle osebe, ne glede na občino prebivališča, in sicer jutri od 14. do 19. ure ter v petek od 10. do 16 ure. Cepljenje bodo izvajali v Športnem domu pri bazenu in sicer s cepivom AstraZeneca. Predvideni termini so samo za nenaročene osebe, ki morajo imeti s seboj zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

Osrednja informativna oddaja, 8.6.2021

Krka ob enih