gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Kriminalisti ujeli 34-letnega serijskega vlomilca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Znanstveniki v Južni Afriki so sporočili, da so odkrili novo različico novega koronavirusa, ki se zaradi nenavadno velikega števila mutacij zelo hitro širi. Kot opozarjajo znanstveniki, bi lahko nova različica zaradi mutacij zaobšla imunost, pridobljeno s cepljenjem oziroma po prebolelem covidu. Različico so potrdili tudi v Bocvani in Hongkongu pri potnikih, ki so pripotovali iz Južne Afrike.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić nadaljuje odlične predstave na svetovnem prvenstvu v Houstonu. V tretjem krogu je s 4:2 premagal Rusa Kirila Skačkova in se prvič v karieri uvrstil med 16 najboljših. V osmini finala bo njegov tekmec četrti igralec sveta, Brazilec Hugo Calderano.

KRKA DOMA:
Novomeški kriminalisti so po zaključeni obsežni kriminalistični preiskavi k preiskovalnemu sodniku privedli 34-letnega osumljenca iz Novega mesta, ki je v letih 2020 in 2021 vlamljal v prodajalne in odtujeval predvsem tehnične predmete. Preiskovalni sodnik je za osumljenca odredil pripor. Policisti in kriminalisti so ga v preteklosti zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, predvsem tatvin, velikih tatvin in prikrivanja, obravnavali že 13-krat. Med preiskavo so ugotovili, da je vlomil v najmanj šest prodajaln in v druge poslovne prostore ter povzročil za 70.000 evrov premoženjske škode.

Terapevtsko-izobraževalni projekt Zdrave občine, ki ga v občinah dolenjske Mirnske doline skoraj 30 let vodi trebanjsko Društvo za zdravje in sožitje v družinah, bo z novim letom prevzel Center za izobraževanje in kulturo Trebnje. Pri vodenju projekta, ki vključuje terapevtsko skupino za pomoč pri zasvojenosti z alkoholom, svetovalnico Srečanja in šolo za starše, se bodo še naprej povezovali s strokovnjaki.

V galeriji Dolenjskega muzeja bodo ob 18. uri odprli arheološko razstavo Gorjanci med Rimom in Bizancem, ki jo je pripravil arheolog Borut Križ. Na razstavi bodo med drugim predstavili več kot 1400 predmetov s petih gorjanskih utrjenih višinskih poznoantičnih in zgodnjesrednjeveških naselij.

Osrednja informativna oddaja, 26.11.2021

Krka ob enih