Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Letina cvička bo vrhunska

Piše: R.K.

Čas objave:
21.10.2022 13:35

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Letina cvička in sortnih vin po oceni kralja cvička vrhunska; Novomeški gasilci vabijo na dan odprtih vrat; Mojca Novak prejemnica priznanja za Vzoren primer ravnanja s človeškimi viri.

SVET NA KRKI

Volilna kampanja pred nedeljskim prvim krogom volitev predsednika republike se izteka, sedmerica kandidatov ima le še danes priložnost za prepričevanje volivcev, predvsem tistih, ki so še neodločeni. Opolnoči pa bo začel veljati molk in bo vsakršno nagovarjanje volivcev prepovedano. V treh dneh je skupaj predčasno glasovalo skoraj 68.000 volivcev oziroma približno štiri odstotke volilnih upravičencev.

Kazalnik zaupanja potrošnikov se je po petih zaporednih mesecih upadanja v Sloveniji v oktobru na mesečni ravni izboljšal, in sicer za dve odstotni točki. K preobratu so najbolj pripomogla bolj optimistična pričakovanja potrošnikov glede finančnega stanja v gospodinjstvu, je danes objavil državni statistični urad. Na letni ravni je kazalnik upadel.

KRKA DOMA

Letošnja letina tako cvička kot tudi sortnih vin bo vrhunska, in sicer tako po kakovosti kot po količini, je povedal kralj cvička Janez Colnar mlajši iz Novega mesta. Kot je dodal, je šlo vinogradnikom letos na roko tudi vreme, saj po dolgih letih vsaj na Dolenjskem ni bilo pozebe, poletno sušo pa je omililo jesensko deževje. Podobno velja za sortna vina. Janez Colnar je povedal, da bo alkoholna stopnja zelo visoka, vina pa bodo bogata in polna. Ko bodo odležala svoj čas v lesenih sodih in nato naprej v steklenicah, bo to eden boljših letnikov v zadnjih letih, je dejal. Po oceni Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto v Sloveniji letno pridelamo okoli 10 milijonov litrov cvička.

Gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto jutri pipravljajo dan odprtih vrat. V sklopu dneva odprtih vrat bo ob 11. uri prikazna vaja, med 10. in 13. uro pa bodo pod strokovnim vodstvom potekali ogledi gasilskih vozil in tehnike. Direktor-poveljnik GRC Novo mesto Gregor Blažič je povedal, da bo podobno kot vsako leto predstavili gasilce in vozila. Osrednji dogodek, ki je načrtovan kot prikazna vaja s kombiniranim gasilskim vozilom, ki so ga kupili lani. 

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine je včeraj na Otočcu pripravila 15. dan ravnanja s človeškimi viri z naslovom Kadrovanje v negotovih in nepredvidljivih razmerah, v okviru katerega so podelili tudi priznanje za vzoren primer ravnanja s človeškimi viri. Komisija se je soglasno odločila, da ga podeli Mojci Novak, predsednici Sekcije za ravnaje s človeškimi viri. Komisija je v utemeljitvi zapisala, da je “Mojca Novak veliko več kot samo uspešna menedžerka in odlična kadrovska strokovnjakinja. Je karizmatična osebnost in ženska z velikim srcem. Je oseba z izjemno življenjsko energijo, ki pušča pečat ne samo v poslovnem svetu, ampak se s svojo srčnostjo in empatijo dotakne slehernega posameznika, ki jo spozna.”

Osrednja informativna oddaja, 21.10.2022