kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Ljubosumje povod za umor

Piše: R.K.

Čas objave:
07.09.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Ljubosumje povod za umor; Zagotovljena osnovna finančna sredstva za začetek delovanja Zavoda Rudolfovo; Kulturni dom Dragatuš z novo streho

SVET NA KRKI

Ministrstvo za delo načrtuje spremembe delovne zakonodaje, med drugim obvezno božičnico, je na torkovem posvetu Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije povedal minister Luka Mesec. O spremembah s področja evidentiranja delovnega časa pa je dejal, da ne bi bilo obvezno za vse, temveč za tri skupine - za kršitelje, za tista podjetja, kjer je to zahteva delodajalcev ali delavskega kolektiva, in za tiste, ki jim to naloži delovni inšpektorat "za leto ali dve po ugotovljenih nepravilnostih. Novosti je napovedal še pri vodenju inšpektorata za delo.

Predsednik republike Borut Pahor je na Brdu pri Kranju v znak hvaležnosti sprejel gasilce, prostovoljce in druge sodelujoče pri gašenju julijskih požarov na Krasu, največjih v zgodovini Slovenije. Junakom, kot je poimenoval posameznike, ki se borijo s požari ter ščitijo ljudi in njihovo premoženje, je vročil priznanje jabolko navdiha.

KRKA DOMA

Poročali smo že, da je minulo soboto okoli desete ure zvečer na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto, pri Brezju, prišlo do streljanja. Z intenzivno kriminalistično preiskavo je bilo do sedaj ugotovljeno, da se je okoli 22.00 ure, po zaključeni zabavi v naselju Brezje, iz naselja odpeljalo vozilo Seat Alhambra. Takoj za njim je zapeljalo vozilo znamke Audi 6. 20-letni voznik Audija, doma iz Brezjega, je na Mirnopeški cesti dohitel vozilo Seat in sunkovito zapeljal pred njega, trčil vanj in mu tako preprečil nadaljnjo vožnjo. Iz audija je izstopil 25-letni osumljenec in ustrelil proti drugemu vozilu, prišlo je do izmenjave streljanja. Po ugotovitvah preiskave, opravljeni sodni obdukciji in analizi sledov kaže, da sta bila najprej zadeta potnika v seatu – 27-letnik v predel obraza (se zdravi v UKC Ljubljana), 22-letnik je zaradi strelov umrl na kraju. Streli proti audiju so zadeli dve osebi, ki se zdravita v novomeški bolnišnici (19-letni moški in 26-letna ženska). 25-letni osumljenec z avtomatsko puško je po dejanju iz kraja pobegnil. policija je že pridržala dve osebi. 25-letnika je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda, 20-letnika pa za različna premoženjska kazniva dejanja. V preiskavi so policisti pridobili in zavarovali več dokazov. Z opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja in udeleženih vozil je bilo najdenih in zavarovanih več bioloških sledi, zavarovani so bili različni tulci, krogle, deli krogel in pištola. Najdeno, zaseženo in zavarovano je bilo večje število mobilnih telefonov, zasežena so bila oblačila. Opravljena je bila tudi sodna obdukcija pokojnega. Vsi zaseženi predmeti so trenutno predmet forenzičnih preiskav, ki še potekajo. Po prvih ugotovitvah policijske preiskave je bil motiv dejanje ljubosumje.

Država in agencija za raziskovalno dejavnost sta zagotovila osnovna finančna sredstva za začetek delovanja javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo v Novem mestu. Zavod je tako za letošnje leto prejel nekaj manj kot 385.000 evrov, s čimer so izpolnjeni osnovni pogoji za delovanje. Direktor Zavoda Janez Povh je povedal, da bi pa za normalno delovanje potrebovali še sredstva za poslovne prostore in za raziskovalno opremo. Glede tega se dogovarjajo z ministrstvom in Javno agencija za raziskovalno dejavnost. Prav tako so v pogovorih z ministrstvom glede zagotovitve sredstev za prostorsko širitev.

Zaradi slabega stanja in dotrajanosti strešne kritine, je bila nujno potrebna sanacija strehe na stavbi Kulturnega doma Dragatuš – severni krak, ki je v lasti občine od letos. Investicija je vredna okoli 40.000 evrov, sredstva pa so bila v celoti zagotovljena v občinskem proračunu. 

Osrednja informativna oddaja, 7.9.2022