Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Mentorirane športne vsebine za mlade

Piše: R.K.

Čas objave:
22.11.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Pripravili bodo mentorirane športne vsebine za mlade; Novo mesto kmalu z novo tržnico

SVET NA KRKI

Kazalnik zaupanja potrošnikov se je novembra na mesečni ravni drugi mesec zapored izboljšal, tokrat za eno odstotno točko, v medletni primerjavi pa je upadel za deset odstotnih točk. Medtem je kazalnik gibanja cen v zadnjih 12 mesecih dosegel najvišjo vrednost doslej, kar kaže, da vse več potrošnikov občuti podražitve, je objavil statistični urad.

Ob zaključku preventivne akcije Slovenija piha 0,0, ki ozavešča o nezdružljivosti alkohola z udeležbo v prometu, bo danes ob 20. uri v Kinu Šiška potekal koncert policijskega orkestra. Udeležila se ga bosta tudi v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav in ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, ki bo udeležence tudi nagovorila.

KRKA DOMA

V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice so se v začetku leta prijavili na razpis Erasmus + Sport za večjo vključenost mladih v šport. Minuli teden so zaključili z vnosom zahtevanih dokazil na evropski portal za projekte, ki so financirani direktno iz Evropske Komisije, in bili uspešni ter pridobili 450.000 EUR za mentorirane športne vsebine za mlade. Glavni namen projekta bo povečati
stopnjo udejstvovanja mladih v športu. To bodo dosegli z izvajanjem inovativnih oblik športne rekreacije in z organizacijo največjega evropskega mednarodnega športnega tabora t.i. HEPA CAMP, kjer bo v šestih tednih športnih aktivnosti v Mladinskem centru Brežice vključenih 420 mladih iz 11 držav. 

Na Mestni občini Novo mesto si že dalj časa prizadevajo za ureditev območja mestne tržnice in Florjanovega trga, cilj pa je njuna celovita prenova in vzpostavitev sodobne tržnice s komunalno opremljenimi prostori. Po večletnem obdobju usklajevanja projekta z izdajalci mnenj so tako pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje in si lahko v mestnem jedru v prihodnjih letih obetamo novo tržnico. Nova tržnica se bo raztezala na več kot 1300 m² površin, zasnovana bo v treh etažah, sestavljali pa jo bodo pokrit del z eko tržnico in zunanjimi stopnicami, odprt del z nadstrešnico in pokrit del s kletjo in osebnim dvigalom. Predvidena je tudi prenova komunalne infrastrukture, uredili se bodo še dostopi za gibalno ovirane osebe. V sklopu projekta bodo prenovili Florjanov trg in Glavni trg 25, prometno pa bomo uredili še Sokolsko in Muzejsko ulico.

Osrednja informativna oddaja 22.11.2022