Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

adam delius Ekipa24.si

Olimpija zahteva 2,5 milijona evrov za mladeniča,...

love, pamela Odkrito.si

Posiljena pri rosnih 12-ih ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Mesta bodo zažarela v praznični razsvetljavi

Piše: R.K.

Čas objave:
25.11.2022 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Dom starejših občanov Grosuplje išče prostovoljce; osrednja slovesnost ob občinskem prazniku v Metliki; mesta bodo kmalu zažarela v praznični razsvetljavi

SVET NA KRKI

Stekla je obnova gozdov, poškodovanih v požaru na goriškem in delno komenskem Krasu. Danes drevesa sadijo podjetja, ki so izkazala podporo in namero dolgoročno sodelovati pri obnovi Krasa, jutri pa bodo na teren stopili prostovoljci.

Ob današnjem mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami se vrstijo pozivi, da mora nasilje nad ženskami postati stvar preteklosti. Varuh človekovih pravic rešitev za premike na tem področju med drugim vidi v povečanem usmerjanju v izobraževanju otrok in mladih, v Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije pa so se zavzeli za ustavitev nasilja in nadlegovanja na delovnem mestu.

KRKA DOMA

Ker želijo kar najbolj celostno in kvalitetno poskrbeti za njihove stanovalce, v Domu starejših občanov Grosuplje iščejo prostovoljce, ki so pripravljeni del svojega prostega časa preživeti skupaj s stanovalci doma. Zato vabijo ljudi dobre volje, da združijo svoja zanimanja z dobrodelno noto, podarijo svoj čas in dobro voljo, v zameno pa bodo prejeli veliko zadovoljstva in iskrene hvaležnosti.

Občina Metlika je včeraj pripravila osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku. Ob tem so podelili spominske znake za požrtvovalnost v boju proti covidu-19, priznanje za delo na področju športa v letošnjem letu in priznanja občine v letu 2022.

Številna mesta v naših krajih bodo v teh dneh zažarela v praznični razsvetljavi. V Krškem bodo lučke prižgali že danes ob 17. uri. Prvi na Dolenjskem bodo lučke jutri ob 17. uri prižgali v Ribnici, v Črnomlju v soboto 3. decembra, v Novem mestu pa bodo praznično osvetlitev prižgali 5. decembra. Ta vikend bo v Novem mestu znova zaživelo tudi mestno drsališče.

Osrednja informativna oddaja 25.11.2022