Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Milijon za obnovo stadiona

Piše: R.K.

Čas objave:
20.01.2022 13:02

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
V Sloveniji so lani izdali skoraj 7000 gradbenih dovoljenj za stavbe, kar je po podatkih državnega statističnega urada 17 odstotkov več kot leta 2020 in največ doslej. Z njimi je bilo načrtovanih nekaj več kot 4300 stanovanj.

Evropski parlament je v sredo podprl imenovanje Jorga Kristijana Petroviča za slovenskega člana Evropskega računskega sodišča. Petrovič, ki je trenutno član in prvi namestnik predsednika slovenskega računskega sodišča, bo na položaju zamenjal Sama Jereba, katerega mandat poteče 6. maja.

KRKA DOMA
V Brežicah načrtujejo prenovo atletskega stadiona za nadaljnji razvoj atletike v občini in v regiji. Če bo šlo vse po načrtih, se bo 1. faza obnove začela že jeseni letos in bo dokončana do pomladi 2023. Župan Občine Brežice Ivan Molan se je medtem sestal s predsednikom Atletske zveze Slovenije Romanom Dobnikarjem in predstavniki Atletskega kluba Brežice. Pogovarjali so se tudi o možnostih financirajna novega projekta obnove.

V Ivančni Gorici bodo predvidoma sredi februarja začeli gradnjo dela zahodne obvoznice od krožišča pri podjetju Akrapovič do križišča v Marofu. Pogodbo o tem sta v sredo podpisala župan Dušan Strnad in direktor podjetja ELTIM Darko Perko. Z obvoznico naj bi središče Ivančne Gorice razbremenili prometa, dela pa naj bi zaključili do jeseni.

Na Šolskem centru Novo mesto gostimo partnerje v Erasmus+ projektu AI4VET. Na tridnevnem srečanju se po pet dijakov iz Poljske, Portugalske, Španije in Šolskega centra Novo mesto usposablja na delavnicah na temo pametne hiše. Srečali se bodo s programiranjem, povezavo senzorjev, nadzorom sistema pametne hiše ter glasovnim upravljanjem sistema. Udeležence so popeljali tudi po šolskem centru, v popoldanskem času pa bodo spoznavali kulturne znamenitosti naše okolice.


Osrednja informativna oddaja, 20.1.2022