Biodinamika 3 - RV_ZR mar 19 Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 25. septembra

koronavirus, meso, peka, odojek Svet24.si

Moškim, ki uživajo meso, bi prepovedali seks, ...

Tonin med obiskom vojakov na terenu Necenzurirano

Oklepniki in naši kavč-feldmaršali #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

boki13 Odkrito.si

Šokantna fotografija propadlega zvezdnika

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Mladi bodo izboljšali življenje v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
11.08.2022 13:02

V Današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Iščejo ideje za izboljšanje življenja v Novem mestu; Streslo Brežice, obiski v SB Novo mesto prepovedani.

SVET NA KRKI

Študentje lahko še do torka na portalu eVŠ oddajo prošnjo za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto. Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen v sredini septembra na spletni strani študentskih domov. Študenti bodo nato na domače naslove prejeli odločbo o dodelitvi subvencije.

V drugem četrtletju je bilo v Sloveniji razpisanih skoraj 25.900 prostih delovnih mest, kar je za šest odstotkov več kot v prvem. Število prostih delovnih mest je tako po podatkih statističnega urada doseglo najvišjo raven od leta 2008, odkar izvajajo to raziskovanje. Največ prostih delovnih mest je bilo v gostinstvu.

KRKA DOMA

Obujeni Mladinski svet Novo mesto ob podpori Mestne občine Novo mesto mlade s Pozivom za prijavo projektnega načrta vabi k predlogom za izboljšave na področjih kulture, športa, izobraževanja, zaposlovanja, prostovoljstva, zdravja, manjših infrastrukturnih sprememb in drugih področjih v lokalnem okolju. Gre za program za uresničevanje idej mladih, ki je sestavljen iz delavnic, mentorstva in finančne podpore izbranim projektom. Te lahko mladi ustvarjalci na poziv prijavijo ne glede na to ali so v idejni fazi ali zreli za izvedbo. Za poziv je predvidenih 15 tisoč evrov, odprt bo do porabe sredstev, posamezen projekt pa bo sofinanciran do višine 2 tisoč evrov. Javni poziv Mladinskega sveta Novo mesto za projektni načrt je namenjen mladim med 18. in 29. letom starosti, ki so vabljeni, da predstavijo in nato uresničijo svoje ideje, s katerimi bodo pridobili nove življenjske in karierne izkušnje ter hkrati v novomeško okolje vnesli pozitivne učinke in izboljšali kakovost življenja občanov. V prvi fazi bo strokovna komisija iz prejetih idej izbrala tiste, ki so primerne za realizacijo. V drugem krogu bo sledila poglobljena obravnava projektov, diskusija z mladimi, proučitev ideje z različnih vidikov, svetovanje pri pripravi dokumentacije in oddaji projektnega načrta. Zmagovalne ideje bodo izbrane na podlagi izkazanih pozitivnih učinkov na mesto, uresničljivosti idej in motiviranosti prijaviteljev.

Danes malo po eni ponoči so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,3 v bližini Brežic. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Brežic in okoliških naselij. Ocenjujejo, da intenziteta potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, so sporočili iz Agencije za okolje.

Zaradi preprečitve širjenja okužb s COVID-19 so do nadaljnjega obiski svojcev pri pacientih v Splošni bolnišnici Novo mesto prepovedani. Z dovolilnico lečečega zdravnika in po predhodnem dogovoru na oddelku se izjemoma dovoli obisk enega zdravega svojca pri kritično bolnih in umirajočih pacientih. Na oddelku za ginekologijo in porodništvo je dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu in obisk ene zdrave osebe (pol ure dnevno) z dovolilnico. Na Oddelku za pediatrijo je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku.

Osrednja informativna oddaja, 11.8.2022