zoopark-rožman Svet24.si

FOTO: Živalski vrt Rožman zaradi inšpekcije ...

angelček Svet24.si

To lahko pomeni, da ste zemeljski angel

dars Necenzurirano

Ne Dars, Kolektor bo odločil, za koliko milijonov...

cvikl legan xx Reporter.si

Milan Cvikl o obtožbah Jerce Legan: Prešla je ...

pogacar Ekipa24.si

Nepričakovana sprememba! Pogačar ne bo branil ...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

Tina Robnik Ekipa24.si

Nova slaba novica z belih strmin! Slovenska ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Mladi bodo izboljšali življenje v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
11.08.2022 13:02

V Današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Iščejo ideje za izboljšanje življenja v Novem mestu; Streslo Brežice, obiski v SB Novo mesto prepovedani.

SVET NA KRKI

Študentje lahko še do torka na portalu eVŠ oddajo prošnjo za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto. Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen v sredini septembra na spletni strani študentskih domov. Študenti bodo nato na domače naslove prejeli odločbo o dodelitvi subvencije.

V drugem četrtletju je bilo v Sloveniji razpisanih skoraj 25.900 prostih delovnih mest, kar je za šest odstotkov več kot v prvem. Število prostih delovnih mest je tako po podatkih statističnega urada doseglo najvišjo raven od leta 2008, odkar izvajajo to raziskovanje. Največ prostih delovnih mest je bilo v gostinstvu.

KRKA DOMA

Obujeni Mladinski svet Novo mesto ob podpori Mestne občine Novo mesto mlade s Pozivom za prijavo projektnega načrta vabi k predlogom za izboljšave na področjih kulture, športa, izobraževanja, zaposlovanja, prostovoljstva, zdravja, manjših infrastrukturnih sprememb in drugih področjih v lokalnem okolju. Gre za program za uresničevanje idej mladih, ki je sestavljen iz delavnic, mentorstva in finančne podpore izbranim projektom. Te lahko mladi ustvarjalci na poziv prijavijo ne glede na to ali so v idejni fazi ali zreli za izvedbo. Za poziv je predvidenih 15 tisoč evrov, odprt bo do porabe sredstev, posamezen projekt pa bo sofinanciran do višine 2 tisoč evrov. Javni poziv Mladinskega sveta Novo mesto za projektni načrt je namenjen mladim med 18. in 29. letom starosti, ki so vabljeni, da predstavijo in nato uresničijo svoje ideje, s katerimi bodo pridobili nove življenjske in karierne izkušnje ter hkrati v novomeško okolje vnesli pozitivne učinke in izboljšali kakovost življenja občanov. V prvi fazi bo strokovna komisija iz prejetih idej izbrala tiste, ki so primerne za realizacijo. V drugem krogu bo sledila poglobljena obravnava projektov, diskusija z mladimi, proučitev ideje z različnih vidikov, svetovanje pri pripravi dokumentacije in oddaji projektnega načrta. Zmagovalne ideje bodo izbrane na podlagi izkazanih pozitivnih učinkov na mesto, uresničljivosti idej in motiviranosti prijaviteljev.

Danes malo po eni ponoči so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,3 v bližini Brežic. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Brežic in okoliških naselij. Ocenjujejo, da intenziteta potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, so sporočili iz Agencije za okolje.

Zaradi preprečitve širjenja okužb s COVID-19 so do nadaljnjega obiski svojcev pri pacientih v Splošni bolnišnici Novo mesto prepovedani. Z dovolilnico lečečega zdravnika in po predhodnem dogovoru na oddelku se izjemoma dovoli obisk enega zdravega svojca pri kritično bolnih in umirajočih pacientih. Na oddelku za ginekologijo in porodništvo je dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu in obisk ene zdrave osebe (pol ure dnevno) z dovolilnico. Na Oddelku za pediatrijo je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku.

Osrednja informativna oddaja, 11.8.2022