kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Mladoletniku zasegli celo zalogo petard

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Poslanci so včeraj sprejeli nov protikoronski zakon z dodatnimi ukrepi za omilitev posledic epidemije covida-19, ki med drugim prinaša nove dodatke za najbolj ranljive, uvaja odškodninsko odgovornost za primer zapletov pri cepljenju ali uporabi zdravila proti covidu-19.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) bo zgrešila svoj cilj, da bi do konca leta proti covidu-19 precepili 40 odstotkov prebivalstva v vsaki državi. Zaostanek je še posebej velik v Afriki. WHO krivdo pripisuje kopičenju cepiv v razvitih državah, kjer že cepijo s poživitvenimi odmerki

Z današnjimi kvalifikacijami se v nemškem Oberstdorfu začenja prvi vrhunec olimpijske zime v smučarskih skokih, novoletna turneja. Na jubilejni, 70. izvedbi nemško-avstrijske turneje štirih skakalnic je prvi favorit za zlatega orla Japonec Kobayashi, Slovenci pa so v širšem krogu izzivalcev.

KRKA DOMA:
Mestna občina Novo mesto in podjetje Revoz sta podpisala sporazum, ki obsega menjave in prodaje zemljišč ter dodelitev stavbne pravice. Občina bo tako lahko nadaljevala z urejanjem večnamenske poti ob Težki vodi in z načrtovanjem gradnje šmihelske obvoznice, Revozu pa bo omogočeno celovito upravljanje z zemljišči znotraj tovarniškega območja in z železniškim viaduktom v Šmihelu.

Sevniški policisti so včeraj mladoletniku zasegli 1354 kosov različnih pirotehničnih izdelkov kategorije F2, kamor najpogosteje sodijo različne petarde. Zaradi kršitev zakona bodo zoper njega na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Ob tem na policiji opozarjajo na zakonske določbe, po katerih se z globo od 400 do 1200 evrov kaznuje posameznik, ki prodaja, kupuje, poseduje ali uporablja ognjemetne izdelke kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok.

V Šentjerneju so bogatejši za nov električni avto Renault Zoe za potrebe projekta Prostofer. To je že 74. občina v Sloveniji, ki je v treh letih pristopila v ta sistem, ki ima do zdaj več kot 14 tisoč zadovoljnih uporabnikov in v katerem sodeluje več kot tisoč prostovoljcev voznikov. V Šentjerneju se je prijavilo 10 šoferjev prostovoljcev – prostoferjev. Prostofer naj bi v Šentjerneju zares zaživel v začetku novega leta.

Osrednja informativna oddaja, 28.12.2021

Krka ob enih