madagaskar Svet24.si

FOTO: Janko Gabrič za simbolično nadomestilo v ...

bratje fratar, katra, donacija, slovenj gradec Svet24.si

Trojno presenečenje za brate Fratar in dobrodelno...

1672834151-strokovzavarovanje-0001-1672834105595 Necenzurirano

Zakaj vse posle v zdravstvu dobiva isti gradbinec

tina gaber robert golob Reporter.si

Noro! Najprej pes, nato še Tina Gaber: Roberta ...

prometna nesreca Ekipa24.si

Nogometaši preprečili katastrofo po verižnem ...

Angelina Jolie in David Mayer de Rothschild Odkrito.si

Angelina Jolie - Zapletla se je z Rothschildom!

Radomlje-Olimpija13 Ekipa24.si

Olimpija si je obetala milijone, dobila pa ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Moški se ni umaknil vlaku

Piše: R.K.

Čas objave:
10.01.2022 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Agencija za varnost prometa danes začenja nacionalno preventivno akcijo Varno brez telefona v prometu, ki bo trajala do 23. januarja. V njej bo policija nadzirala uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme, ki motijo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila.

Gibanje Mladi za podnebno pravičnost se je danes zavzelo za zaprtje obstoječih in opustitev vzpostavljanja novih naprav za sežig in sosežig odpadkov. Zlasti so opozorili na situacijo v Anhovem, kjer "kljub večdesetletnemu boju lokalnega prebivalstva in opozorilom zdravstvene stroke njihova volja nikoli ni bila uslišana".

KRKA DOMA
V občini Ribnica se že nekaj časa soočajo s povečevanjem števila otrok, zato so bili prisiljeni tako v širitev osnovne šole kot občinskega vrtca. K šoli trenutno gradijo prizidek, ki naj bi svojemu namenu začel služiti v naslednjem šolskem letu. V njem bodo uredili štiri učilnice in ostale spremljajoče prostore. Razširili bodo jedilnico in kuhinjo ter vgradili dvigalo. Vrtec Ribnica, ki je s 26 oddelki že zdaj največji vrtec v državi, je bil zasnovan kot 18-oddelčni. Dodatnih osem oddelkov so uredili v spremljajočih prostorih, enega še v podružnični Osnovni šoli Dolenja vas. Po besedah župana Sama Pogorelca bodo dodatne prostore tako za šolo kot vrtec dobili v šolskem športnem centru, ki ga nameravajo zgraditi v Dolenji vasi. Center bo imel tudi športno dvorano.

V razvoj porodnišnice v novomeški bolnišnici v zadnjih nekaj letih aktivno vlagajo. Lani so prenovili vse prostore porodnega bloka in jih v določeni meri opremili z novejšo sodobno opremo. Na porodniškem oddelku so uredili tudi neonatalno ambulanto, katere čakalnico so zasnovali tako, da je prijazna dojenju, so dodali. Letos načrtujejo posodobitev preostalih prostorov porodniškega in ginekološkega oddelka. Želijo urediti še dve dodatni nadstandardni sobi za nosečnice oz. otročnice. Čeprav imajo zdaj zanje na voljo pet sob in en apartma, namreč ugotavljajo, da so želje in potrebe po takšnem bivanju vedno večje, so pojasnili.

V nedeljo nekaj pred 9. uro je pri naselju Sotelsko v občini Krško vlak povozil 38-letnika iz okolice Krškega. Moški je hodil po tirnicah in se na zvočne znake prihajajočega vlaka ni umaknil. Kljub zaviranju je vlak moškega zadel. Na kraju so posredovali gasilci in reševalci, a moškemu ni bilo več pomoči in je za posledicami nesreče umrl. Sumljivih okoliščin pri ogledu policisti niso ugotovili, so pa o dogodku obvestili dežurno preiskovalno sodnico in dežurno tožilko, prav tako je bila odrejena sanitarna obdukcija.

Osrednja informativna oddaja, 10.1.2022