kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Moto klub Rak prireja izobraževalno delavnico za motoriste

Piše: R.K.

Čas objave:
05.05.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Moto klub Rak prireja izobraževalno delavnico za motoriste; Občina Črnomelj uspešno pridobila sredstva za izgradnjo kolo parka

SVET NA KRKI

Osrednjo japonsko prefekturo Ishikawa je danes stresel potres z magnitudo 6,3 in z epicentrom na globini deset kilometrov. O smrtnih žrtvah in škodi za zdaj ne poročajo. Železniške povezave med prestolnico prefekture Kanazawo in Naganom so prekinjene, oblasti pa niso izdale opozorila pred cunamijem.
V mestu Suzu na skrajnem severu prefekture Ishikawa je potres dosegel šesto stopnjo po japonski seizmični lestvici, kar pomeni, da bi lahko povzročil velike zemeljske plazove.
Ameriški geološki zavod je magnitudo potresa ocenil na 6,2 in navedel, da je bil njegov epicenter tik ob obali, medtem ko japonska meteorološka agencija trdi, da je bil ta na kopnem, magnitudo pa je ocenila na 6,3.
Potresi so sicer na Japonskem, ki leži na tihomorskem "ognjenem obroču", razmeroma pogosti.


Letošnji mednarodni dan babic poteka pod sloganom Skupaj - z dokazi v sedanjost, s katerim babice opozarjajo na svoj doprinos k družbi, družini, ženskam, materam in otrokom, pri tem pa je za samostojno opravljanje poklica ključna dobra strokovna usposobljenost. Letos sicer obeležujemo 270 let izobraževanja babic na Slovenskem. Pot izobraževanja babic na Slovenskem se je na pobudo avstrijske cesarice Marije Terezije začela leta 1753 z ustanovitvijo Babiške šole v Ljubljani. Marija Terezija se je dobro zavedala pomembnosti dobro strokovno usposobljene babice in je naredila velik korak k pridobivanju strokovnega znanja in profesionalizaciji poklica babice. Za očeta slovenskega porodničarstva se šteje magister Anton Makovec, ki se je podpisal pod prvi porodniški učbenik v slovenskem jeziku.

KRKA DOMA

Moto klub Rak iz Rake to soboto organizira že 7. izobraževalno delavnico za motoriste: Vozi varno in odgovorno - misli na sebe in druge. Ta bo potekala od devetih dalje na parkirišču pred nakupovalnim centrom Qlandia v Krškem. Komu vse je delavnica namenjena in kaj vse se bomo lahko na njej naučili nam je zaupal Matej Jermančič iz Moto kluba Rak. Izjavo najdete v priloženi datoteki.

Občina Črnomelj je v letu 2022 izdelala idejno zasnovo športnega parka pri SŠ Črnomelj, v katerega bo umeščena atraktivna in privlačna sodobna športna oprema za otroke in mladino.
Konec leta 2022 je občina podala vlogo na Javni razpis Fundacije za šport za izgradnjo I. faze športnega parka, kar bo izgradnja kolo parka. Sredstva so bila uspešno pridobljena in naslednja faza je izbira izvajalca. V sklopu športnega parka bodo v neposredni bližini SŠ Črnomelj umeščene tudi učilnice na prostem za potrebe dijakov srednje šole.
Trenutno je v izgradnji tudi kolo park v Vinici, h kateremu so skupaj s športno turističnim društvom Vinica že pridobili večji del sredstev, manjka pa še okoli 20 kamionov peska. Zato skupaj s Krajevno skupnostjo Vinica zbirajo sredstva za izgradnjo. Vse podatke za donacije boste našli na spletni strani radiokrka.si

KRKA_OB_ENIH_05052023