Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Na brežiškem starem mostu prek Krke so ulili novo betonsko ploščad

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v bližini Zagreba malo pred pol drugo uro zjutraj zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 4,2, potres pa so čutili posamezni prebivalci na vzhodu Slovenije.

Za kandidate, ki se v študijskem letu 2021/2022 lahko vpišejo v prvi letnik dodiplomskega in enovitega magistrskega študijskega programa v prvem prijavnem roku, so se na visokošolskih zavodih danes začeli vpisi. Potekali bodo do 17. avgusta.

V Grčiji, kjer naj bi še ves teden trajal vročinski val s temperaturami okoli 44 stopinj Celzija, se gasilci bojujejo z dvema velikima požaroma - na Peloponezu in otoku Rodos. S požari se borijo tudi v Italiji, ki je EU zaprosila za pomoč. To je Bruselj že odobril Turčiji.

KRKA DOMA:
Na brežiškem starem železnem mostu prek Krke, ki je del kompleksa mostov, ki Savo in Krko prečita tik pred njunim zlitjem, so med lani začeto prenovo odstranili odsluženo betonsko ploščad z voziščem. To so konec tedna nadomestili z ulitjem nove betonske ploščadi. Brežiška stara mostova kot celoten objekt s kopenskim delom cestišča vred merita nekaj več kot 520 metrov. V času gradnje starega savskega mosta - končali so jo leta 1906 - pa je ta veljal za tretji najdaljši most v avstro-ogrski državi.

Iz Rdečega križa Krško prihaja obvestilo o pomanjkanju krvi in hkrati povabilo krvodajalkam in krvodajalcem. Kot sporočajo, zaradi pomanjkanja vseh krvnih skupin z negativnim RH faktorjem ter krvne skupine 0 in B s pozitivnim RH faktorjem prosijo oziroma pozivajo občane in občanke k darovanju krvi. Krvodajalske akcije se lahko udeležite jutri med 7. do 13. uro v športni dvorani OŠ Leskovec pri Krškem.

V novi sezoni bodo imeli pomembno vlogo pri novomeškem košarkarskem prvoligašu Luka Lapornik, Jan Kosi in Leon Stergar, košarkarji, ki so že v minuli sezoni navduševali v dresu Krke. Lapornik, ki je za Krko prvič zaigral že leta 2013 in ostal v Novem mestu tri sezone, se je vrnil leta 2018. V dresu Krke ostaja tudi Jan Kosi, ki je bil pred prihodom v Novo mesto štiri leta v Kopru. Član moštva ostaja tudi branilec Leon Stergar, ki je športno pot začel v Krškem, od sezone 2017/2018 pa je član Krke.

Osrednja informativna oddaja, 2.8.2021

Krka ob enih