Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Na cesto le trezni

Piše: R.K.

Čas objave:
27.05.2022 12:54

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je ugotovila, da je član občinskega sveta Občine Domžale Matej Oražem z žaljivim komuniciranjem in nezakonitimi pritiski na članico občinskega nadzornega odbora kršil integriteto. Ugotovitve so pravnomočne, so sporočili s KPK.

Ob čistilni napravi v Logatcu je lani poskusno delovanje začela sušilnica komunalnega blata. Vendar so jo morali zaradi smradu, ki se je širil v okolici, že zaustaviti. V Logatcu so v ta namen ustanovili tudi civilno iniciativo, ki od občine in Komunalnega podjetja Logatec zahteva, da sušilnico premaknejo na drugo lokacijo.

Pošta Slovenije bo danes izdala nove znamke, ki jih spremljajo žigi in ovitki prvega dne. Med drugim bodo z izdajo znamke obeležili Ignacijevo leto in tako spomnili na delovanje jezuitov v Sloveniji ter njihov vpliv na verskem, kulturnem in vzgojnem področju. Znamka bo tokrat izšla tudi ob 150-letnici zadružništva na Slovenskem.

KRKA DOMA

Pred dvema tednoma prevzeto gradbeno dovoljenje za prvo etapo prestavitve regionalne ceste Trebnje-Mokronog mimo Mirne bo jutri pravnomočno. Naslednja prelomnica do prepotrebne ceste je 22. junij, ko je rok za odpiranje ponudb za izvajalca gradbenih del za izgradnjo celotne trase. Marca 2012 je Občina Mirna začela prve intenzivne aktivnosti za izgradnjo prepotrebne obvoznice.Štefan Valenčič, ki je na občini Mirna zadolžen za področje okolja in prostora je povedal, da je bilo v tem času postorjenih veliko stvari. Vobrih deset let kasneje je župan Dušan Skerbiš v imenu občine prevzel gradbeno dovoljenje za prvo etapo od vstopa na Mirno do železniške postaje, ki vključuje tudi izgradnjo prvega od treh načrtovanih krožišč. 

Ta vikend bodo policisti na območju Policijske uprave Novo mesto poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov. V zadnjem obdobju namreč policisti ugotavljajo porast števila povzročiteljev prometnih nesreč in kršiteljev, ki vozijo pod vplivom alkohola. Letos so obravnavali 46 prometnih nesreč, ki so jih povzročili opiti vozniki in ugotovili 480 kršitev, povezanih z vožnjo pod vplivom alkohola. Predvsem skrbi dejstvo, da na našem območju delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč narašča. Policisti želijo z napovedjo in izvedbo svojih aktivnosti ljudi ozavestiti o tem, kako nevarna je vožnja pod vplivom alkohola, ki slabi psihofizične sposobnosti in v čim večji meri preprečiti neodgovornim in nevarnim voznikom udeležbo v prometu. Vse voznike zato pozivajo, naj nikar ne sedejo za volan, če so pred tem uživali alkohol ali druge psihoaktivne snovi, oziroma naj si zagotovijo varen prevoz.

Osrednja informativna oddaja, 27.5.2022