Britanska kraljica Elizabeta II Svet24.si

Zaskrbljujoče: kaj se dogaja s kraljico Elizabeto...

viktor orban brač Svet24.si

Viktorju Orbanu se je pred Visom pokvaril ...

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

Neža Maurer Njena.si

Neža Maurer po zlomu kolka lepo okreva

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Cikavi nadaljevanje urejanja gospodarskih con

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
11.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 5786 PCR testov in potrjenih 860 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je tako znašal 14,9 odstotka. Vlada se je sicer sinoči odločila, da razglasitev epidemije podaljša še za 30 dni. Prav tako zaradi obsega epidemije še ostaja v veljavi policijska ura med 21. in 6. uro zjutraj. Gostinske terase in vrtovi v Posavju in JV regiji ostajajo odprti.

Na mariborski policijski upravi so danes potrdili, da so kriminalisti in policisti včeraj izvajali zaključne aktivnosti dalj časa trajajoče kriminalistične preiskave s področja organizirane kriminalitete. Po poročanju časnika Večer so preiskovali nočni klub v Šentilju, domnevno zaradi zlorabe prostitucije. Podrobnosti uradno niso znane, je pa pri aktivnostih sodelovalo 90 kriminalistov in policistov, preiskavo pa usmerja Specializirano državno tožilstvo.

KRKA DOMA:
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt prenove poslovno industrijske cona Cikava. Ureditev pomeni tudi občutno izboljšanje prometno-varnostne situacije občanov, ki živijo na Mali Cikavi, in so neposredno odvisni od povezav znotraj cone. Vsebinsko je projekt razdeljen na dva dela, in sicer na rekonstrukcijo ceste, gradnjo meteorne kanalizacije in rekonstrukcijo plinovoda ter na komunalno opremljanje Poslovno industrijske cone Cikava.

Filmski program Kulturnega doma Krško je odslej na ogled na spletu. Kulturni dom je namreč eden od dvajsetih kinematografov v ART kino mreži Slovenije, kjer so se odločili, da preko svoje spletne platforme omogočajo ogled filmskega programa. Na tak način želijo ostati v stiku s svojimi obiskovalci. Tudi Kino Črnomelj je preko spletne platforme omogočil ogled skrbno izbranega filmskega programa. V ponudbi so posamezni filmi in paketi treh filmov. Filmski program bo dostopen prek spletne strani ZIK - Kina Črnomelj. Ogledati si ga bo mogoče na osebnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju in sicer v 24 urah od nakupa vstopnice.

Sinoči je potekala prireditev Športnik leta 2020, ki je prvič v svoji 35 letni zgodovini potekala v prazni dvorani, ogledali pa smo si jo lahko preko televizijskih ekranov. Najboljša športnica Novega mesta za leto 2020 je teniška igralka Živa Falkner, najboljši športnik pa je postal kolesar Nino Polovič. Atletski klub Krka je najboljši športni kolektiv v letu 2020.

Osrednja informativna oddaja, 11.3.2021

Krka ob enih