900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Na Dolenjskem največ nesreč ob koncih tedna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Pred začetkom novega šolskega leta so po več mestih že povabili mlade k cepljenju proti covidu-19. Trenutno se lahko proti covidu-19 cepijo starejši od 12 let, za mlajše cepivo še ni registrirano.

V Društvu oglarjev Slovenije bodo popoldne na kopišču oglarske domačije v Dolah pri Litiji prižgali največjo oglarsko kopo v Evropi. Največ kop v Evropi sicer nastane prav v Sloveniji.

KRKA DOMA:
Na našem koncu policisti največ nesreč obravnavajo v času vikenda, med petkom in nedeljo. Neprilagojena hitrost pa je med najpogostejšimi vzroki najhujših prometnih nesreč. Na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju so policisti v prvih sedmih mesecih letos zaradi neprilagojene hitrosti obravnavali 144 prometnih nesreč. Še do nedelje sicer policisti poostreno nadzorujejo hitrost.

Občina Krško je objavila javni razpis o dodeljevanju proračunskih sredstev za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini za letošnje leto. Za nepovratna sredstva bo namenila skupno 135.000 evrov, vloge pa pričakujejo do 21. septembra. Nepovratna sredstva so namenjena mikro in majhnim podjetjem ter samostojnim podjetnikom na območju občine Krško, in sicer za naložbe v nakup nove opreme in nematerialnih investicij, za svetovalne storitve za izdelavo razpisne dokumentacije za prijavo na državne in mednarodne razpise, za promocijo izdelkov in storitev na sejmih in razstavah, za posebno usposabljanje in dodatno izobraževanje ter spodbujanje delovanja strokovnih društev in združenj na področju podjetništva.

Čez slab mesec dni se za rokometaše MRK Krka začenja novo poglavje v zgodovini kluba. Izpad Novomeščanov iz prve lige je bil zagotovo najmanj pričakovan, klub z 20-letno tradicijo pa bo že v novi sezoni lovil povratek med elito. Nova ekipa je že skoraj sestavljena. Sicer pa rokometaši ta vikend pripravljajo tradicionalni rokometni turnir. Tokrat zaradi razmer s koronavirusom ne bo tujih zvenečih ekip, bodo pa za rokometni praznik poskrbele domače ekipe. Danes ob petih se bosta v dvorani Marof pomerili ekipi Riko Ribnica in Slovenj Gradec, ob pol osmih pa še Krka in Slovenj Gradec. Jutri ob petih popoldne bo z Rikom zaigrala Krka.

Osrednja informativna oddaja, 13.8.2021

Krka ob enih