Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Na Dolžu pri Novem mestu bodo okrepili prometno varnost

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včerajšnje neurje s točo, velikosti oreha je v žalski in preboldski občini povzročilo kar nekaj škode na objektih, prometnih sredstvih in poljščinah, predvsem na hmelju. Vremenska fronta je prizadela tudi območje Vojnika.

Agencija za varnost prometa v sodelovanju s policijo danes začenja nacionalno preventivno akcijo Hitrost, ki bo potekala do nedelje. Agencija opozarja, da je neprilagojena hitrost še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Iz tega razloga je bilo letos že 26 smrtnih žrtev, lani v celem letu pa 27.

KRKA DOMA:
Skozi podgorjansko vas Dolž bo kmalu varneje potovati. Minuli teden so podpisali pogodbo za prenovo ceste in gradnjo pločnika. Prenovo bodo izpeljali v dveh korakih, je ob podpisu pogodbe povedal novomeški župan Gregor Macedoni. Gre za preozko in nevarno glavno vaško prometnico, s prenovo pa bodo okrepili prometno varnost in varnost otrok na poti v šolo, pa je ob poudaril predsednik krajevne skupnosti Dolž Martin Kobe.

Včeraj dopoldan sta na nezavarovanem prehodu čez železniško progo pri naselju Hudo trčila potniški vlak in osebni avto. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 53-letni voznik z osebnim avtomobilom, domnevno zaradi okvare, obstal na prehodu v trenutku, ko je pripeljal vlak. Huje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Potnik v osebnem avtomobilu ni bil poškodovan, prav tako ni bil poškodovan nihče izmed potnikov na vlaku. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

V Podčetrtku bodo delno obnovili tamkajšnji propadajoči grad. Poskrbeli bodo za odvodnjavanje, uredili streho, delno sanirali grajsko dvorišče, na terasi pa z novimi betonskimi tlaki preplastili pohodno površino. Z ureditvijo grajske terase ne bodo rešili le njeno propadanje, temveč tudi propadanje spodnjih dveh etaž. Občina Podčetrtek sicer aktivno išče rešitve za celostno sanacijo gradu, ki mu želijo vdahniti novo življenje in namen. Pri celotnem procesu so se v obnovo gradu vključili tudi predstavniki Zavoda RS za varstvo kulturne dediščine, grad je namreč kulturni spomenik.

Osrednja informativna oddaja, 9.8.2021

Krka ob enih