Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Gordana Grandošek Whiddon Njena.si

Vražja dama spregovorila o izgubi otroka

mura mm 1 Ekipa24.si

NOROOO! Britanec IAN, veliki NAVIJAČ Mure, je v ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Na Dvoru padlo toliko toče, da so jo morali plužiti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tekmovanje razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu končali na petem mestu.

Slovenski Petrol je na Hrvaškem odprl drugo vetrno elektrarno, imenovano Ljubač. Polje z devetimi vetrnicami v bližini Knina bo na letni ravni proizvedlo okoli 96 gigavatnih ur električne energije, kar zadošča za oskrbo 30.000 povprečnih gospodinjskih odjemalcev.

Prebivalci Aten so se danes zbudili v oblaku dima, ki ga je v mesto zaneslo s požara ob vznožju gore Parnita severno od prestolnice. Ognjeni zublji so včeraj in ponoči opustošili več deset podjetij, lokalov in domov, evakuirali so več kot 300 ljudi. Z ognjem se bori okoli 500 gasilcev ob pomoči petih helikopterjev in na desetine letal.

KRKA DOMA:
Na območju Žužemberka je včeraj popoldne klestilo neurje s točo. Te je bilo v Dvoru toliko, ponekod celo 15 centimetrov, da so jo morali plužiti. Gasilci so črpali meteorno vodo, ki je zalila poslovni objekt s skladiščem, udar strele je podrl lipo, ki je padla na električne vodnike in na streho gradu, meteorna voda s točo je zalila tudi avtomehanično delavnico. Neurje s točo in močnim vetrom se je kasneje pomaknilo tudi proti Novemu mestu, toča je med dežjem padala tudi v Mirni Peči, Straži in Prečni.

Po včerajšnji prometni nesreči, ki se je zgodila okoli 5.30 na Andrijaničevi cesti v Novem mestu, policisti zaradi razjasnitev vseh okoliščin pozivajo vse udeležence v prometu, ki so se ob tej uri vozilu Volkswagen passat karavan, črne barve, zaradi nevarne vožnje morali umikati ali jih je voznik kako drugače ogrožal, ter ostale priče nesreče, da o tem obvestijo Postajo prometne policije Ljubljana ali pokličejo na interventno številko 113.

Košarkarski prvoligaš Krka je podpisal večletni pogodbi z mladima reprezentantoma Andrejem Stavrovom in Jako Klobučarjem. Gre za dva zelo nadarjena mlada reprezentanta, je ob podpisu sodelovanja dejal direktor novomeškega kluba Jure Balažić, ki se veseli, da so dobili možnost, da razvijajo mlade slovenske košarkarje.

Osrednja informativna oddaja, 4.8.2021

Krka ob enih