Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Gordana Grandošek Whiddon Njena.si

Vražja dama spregovorila o izgubi otroka

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Na Dvoru toča uničila skoraj ves pridelek, župan obljubil pomoč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Oči slovenske športne javnosti bodo danes uprte v košarkarski turnir na olimpijskih igrah v Tokiu. Slovenska izbrana vrsta se namreč prav zdaj v težko pričakovanem polfinalu meri s Francijo. Z današnjo zmago bi si že zagotovili najmanj srebrno kolajno.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje bodo danes ali jutri objavili novo aplikacijo za preverjanja izpolnjevanja PCT. Aplikacija sledi odloku o načinu ugotavljanja izpolnjevanja pogojev PCT, ki je začel veljati danes.

Še vedno teče dobrodelna akcija Koraki za Urbana, kjer družina s pomočjo društva Palčica Pomagalčica zbira sredstva za dveletnega dečka Urbana z redko hudo nevrorazvojno motnjo. Za raziskave in razvoj terapije potrebujejo dva milijona evrov, doslej so zbrali skoraj pol milijona evrov.

KRKA DOMA:
Hudo neurje s točo, ki je v torek popoldne zajelo območje Občine Žužemberk, najhuje pa je toča klestila na Dvoru, je po oceni tamkajšnjega župana Jožeta Papeža povzročilo katastrofalne posledice. Udar strele je zrušil tudi večje drevo, ki je pri padcu poškodovalo eno hišno ostrešje. Tega so skupaj z gasilci za silo sanirali takoj po neurju. Vse škode na terenu tudi še niso uspeli popisati, občanom pa bodo zagotovili vso potrebno pomoč, je zagotovil župan. Že včeraj so sicer pričeli s čiščenjem posledic neurja. Gasilci so očistili in z vodo sprali zamašene jaške, meteorne in prepustne kanale, dvorišča ter ceste.

V Metliki, kjer so v soboto pripravili protest, s katerim so opozorili na nevzdržnost razmer ob kolonah vozil, ki na glavni prometnici nastajajo ob prehajanju bližnjega mejnega prehoda s Hrvaško, bodo še letos deležni prvega ukrepa za lažjo dostopnost z gostim prometom blokiranega območja. Asfaltirali bodo namreč cesto proti Križevski vasi. Zadev se ne da spremeniti prek noči, gre sicer za kratkoročno rešitev, medtem ko dolgoročno pričakujejo od izgradnje metliške obvozne ceste do mejnega prehoda.

Na ploščadi pred Kulturnim domom v Krškem je predstavljen praški opus našega velikega arhitekta Jožeta Plečnika. Razstava je nastala na pobudo Veleposlaništva Češke republike v Ljubljani, Uprave Praškega gradu in Kabineta predsednika Češke republike. Jože Plečnik se je neizbrisno zapisal v zgodovino Prage in češke arhitekture – kot arhitekt Praškega gradu in cerkve Srca Jezusovega, pa tudi kot profesor na praški Umetnoobrtni šoli, kjer je vzgojil prek petdeset vodilnih čeških arhitektov. Razstava na prostem, umeščena na 22-ih panojih, predstavlja najpomembnejše trenutke tega poglavja.

Osrednja informativna oddaja, 5.8.2021

Krka ob enih