ivan-zidar, pogreb Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Žalah slovo od Ivana Zidarja

jelko kacin Svet24.si

Kacin: Kaj starost hospitaliziranih in grožnja ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

gardsko-jezero, tragedija Svet24.si

FOTO: 25-letni Greti odtrgalo nogi, Umbertu ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: Krivci za lepe dneve bodo ...

TELEFON_Galaxy A72_NAJSTNICA (3) Najstnica.si

Vse, kar potrebuješ, v enem telefonu

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Na Mirni bodo odslej lahko odstranjevali zapuščena vozila

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada se bo seznanila z zadnjimi epidemičnimi razmerami in odločala o nadaljnjih korakih. Infektologinja Mateja Logar je povedala, da bodo v svetovalni skupini predlagali konec epidemije, a da prehitremu sproščanju vseh omejitev niso naklonjeni. Včeraj je bilo sicer ob 3030 PCR-testiranjih potrjenih 195 okužb.

KRKA DOMA:
Redarji in tudi občani na Mirni opažajo vse več zapuščenih vozil, ki včasih zapolnijo parkirna mesta, ki bi bila sicer lahko uporabljena za vozila v prometu. Na problem je opozarjala tudi policija, ki zaradi pomanjkanja ustrezne pravne podlage ni mogla odrediti odstranitve zapuščenega vozila. A odslej bo drugače. Doslej je redar ali policist takrat, ko lastnik v predpisanem roku po namestitvi odredbe na vozilu tega ni odstranil, lahko izrekel le globo, odslej bo lahko odredil tudi odvoz zapuščenega vozila.

Straški svetniki so se sešli na redni seji, a so jo zaključili še preden se je seja sploh začela, saj so z glasovanje z dnevnega reda umaknili prav vse točke. Takšen predlog Franca Pluta so podprli štirje svetniki LKOS-a in eden iz SDS-a. Svetnik Franc Plut je, kot je dejal, umik točk z dnevnega reda predlagal zato, ker je odraz neke kontinuitete v občini, kjer se v ozkih krogih oblikujejo in zaključujejo določeni projekti, ki jim pravijo razvojni.

Minister za okolje Andrej Vizjak računa, da bi bilo lahko gradbeno dovoljenje za Hidroelektrarno Mokrice, po sprejeti odločitvi upravnega sodišča o prevladi javne koristi, izdano v roku dveh mesecev. Minili so že trije meseci, odkar odloča o tem, ali bo zdržala vladna odločba o prevladi javne koristi obnovljivih virov energije nad javno koristjo ohranjanja narave iz decembra lani. Do sodne odločitve, gradbenega dovoljenja ni mogoče izdati, se pa nadaljujejo postopki za njegovo pridobivanje.

Osrednja informativna oddaja, 10.6.2021

Krka ob enih