kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Novem trgu upoštevali željo meščanov – nov objekt bo manjši od prvotno predvidenega

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
15.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Na ljubljanski obvoznici se je začela obnova vzhodne cevi predora Golovec, ki bo trajala dva meseca, vzhodna cev predora pa bo v tem času zaprta za ves promet. Potniki bodo za vožnjo z vlakom na progah Kočevje-Ljubljana in Novo mesto-Ljubljana odšteli polovično ceno za vozovnice.

Državni zbor danes na izredni seji odloča o interpelaciji ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec. Ministrica je prepričana, da ni osnov za interpelacijo njenega dela in odgovornosti, kot je dejala ima čisto vest in lahko vsakomur pogleda v oči. Za razprav je predvidenih skoraj 16 ur.

Zimska oprema na motornih vozilih z današnjim dnem ni več obvezna. Kljub temu strokovnjaki svetujejo, da z menjavo še počakamo, saj nas tudi spomladi lahko preseneti sneg.

KRKA DOMA:
Novomeška občina spreminja občinski podrobni prostorski načrt za Novi trg 6. Tam je stala stara občina, po rušenju je začasno parkirišče, podjetje Trgograd iz Litije pa bo zgradilo stanovanjsko-poslovni objekt. Najprej je bil predviden z osmimi nadstropji in štirimi kletnimi etažami, a se Novomeščani s tem niso strinjali.–Izjava: Gregor Macedoni (29 sek) Zdaj je na vrsti javna razprava, dodaja župan Gregor Macedoni, po njej pa sledi še drugo branje.

Občina Brežice je objavila javni razpis za sofinanciranje ukrepov ohranjanja in spodbujanja razvoja kmetijstva in podeželja za letošnje leto. izjava MATJASIC (22 sek) Kot je dodal namestnik vodje Oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Roman Matjašič, občina nadaljuje trend ekološkega osveščanja kmetovalcev, zato bo s sofinanciranjem spodbujala nakup avtomatskih meteoroloških postaj za vinogradniška in sadjarska društva.

Košarkarje Krke danes čaka zelo pomembna, ob 18. uri se bodo na domačem parketu pomerili z močno ekipo Borca iz Čačka. Kvalitetno tekmo napoveduje trener Krke Vladimir Anzulović: izjava ANZULOVIĆ ( 20 sek) Borac ima v ligi ABA štiri zmage, dve manj od Krkašev, ki bi z zmago naredili velik korak k obstanku v ligi.

Osrednja informativna oddaja, 15.3.2021

Krka ob enih