Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Radovici umor in samomor

Piše: R.K.

Čas objave:
13.01.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Na Radovici umor in samomor; Plužne službe pripravljene na sneženje; Nadaljevanje prenove ceste na Dolžu; Trasa 3a razvojne osi ostaja nespremenjena.

SVET NA KRKI

Na ministrstvu za zdravje so na Brdu pri Kranju deležnikom v zdravstvu predstavili strategijo digitalizacije zdravstva 2022 - 2027. Želja je zdravstveni sistem čim bolj digitalizirati do 1. januarja 2024, saj to pomeni transparenten zdravstveni sistem, je poudaril zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan.

Odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide je danes predstavitev kandidata za ministra za solidarno prihodnost Simona Maljevca ocenil kot ustrezno. Za je glasovalo devet članov odbora, proti pa jih je bilo pet.

KRKA DOMA

Regijo je pretresla vest o umoru in samomoru. Metliški policisti so se včeraj odzvali na obvestilo zaskrbljenih občanov, da se jim 61-letna znanka iz Radovice ne javlja na telefon. Ob prihodu na kraj, nekaj pred tretjo popoldan, so policist v garaži našli obešenega moškega, v prostorih hiše zraven pa mrtvo žensko. Na kraj so nemudoma poklicali reševalce in dežurno zdravnico, ki je lahko le potrdila, da sta oba mrtva. Primer so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave, ki so ugotovili, da gre za 61-letnico in 38-letnika, ki sta v sorodstvenem razmerju in sta živela na istem naslou. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca. Po prvih ugotovitvah ogleda je 61-letnica umrla nasilne smrti, 38-let star moški pa se je obesil, znakov nasilja pri njem niso odkrili. Med pregledom prostorov so našli še dva mrtva psa in dve mrtvi mački. Ogled kraja so kriminalisti zvečer prekinili in ga nadaljevali v petek zjutraj. Med nadaljevanjem ogleda so zasegli oster predmet, s katerim naj bi 38-letnik zadal smrtne poškodbe pokojni 61-letnici. Našli so tudi poslovilni pismo. Da se ugotovijo vse okoliščine dogodka in čas nasilne smrti je preiskovalna sodnica za pokojnico odredila sodno obdukcijo.

Prihodnji teden se nam tudi na Doenjskem obeta sneženje. Kako so pripravljene zimske službe?Kot je za radio Krka povedal direktor vzdrževanja cest na novomeškem CGP-ju Anton Hrastar, so pripravljeni. "Zaradi napovedi bomo uvedli višjo stopnjo pripravljenosti," je povedal Hrastar. Dodal je, da bo nekaj ljudi na delovnem mestu, ostali bodo doma v pripravljenosti. Pripravljeno imajo zimsko opremo za pluženje in posipavanje, materiala imajo dovolj. "Glede na razmere bodm najprej posipali vozišče, nato pa pričeli s pluženjem," je še povedal Anton Hrastar.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič in predsednik sveta Krajevne skupnosti Dolž Martin Kobe so podpisali pogodbo za izvedbo druge faze prenove ceste na Dolžu v višini 174.000 evrov z DDV, pri čemer bo krajevna skupnost prispevala 25.000 evrov. S tem bo zagotovljena večja varnost predvsem za ranljive udeležence v prometu in urejena varna šolska pot za šolarje podružnične šole. Dela se začnejo ta mesec in bodo predvidoma zaključena do poletja.

Nov in celovit načrt gradnje 3a razvojne osi od Ljubljane do Petrine, ki ga je februarja lani predstavilo ministrstvo za infrastrukturo pod vodstvom Jerneja Vrtovca, tudi pod zdajšnjo vlado glede trase ostaja nespremenjen. Večja neznanka je časovnica izvedbe. Za tretji pas na odseku od Smrjen do Gradišča bo potreben nov razpis. Večja neznanka pa je očitno časovnica izvedbe, ki je na ministrstvu ne navajajo podrobno. Po njihovih pojasnilih naj bi bila odvisna predvsem od razpoložljivih sredstev oz. finančnih potreb na drugih področjih.