Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Na sodražiškem smučišču Izver zadovoljni z dosedanjo sezono

Piše: R.K.

Čas objave:
10.02.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji: Na sodražiškem smučišču Izver zadovoljni z dosedanjo sezono; Od danes popolna zapora mostu čez potok Sovpat.

SVET NA KRKI

Gradnja naftovoda, ki bo povezal Srbijo in Madžarsko, bo na srbskem ozemlju stala okoli 100 milijonov evrov, so sporočili iz srbskega ministrstva za rudarstvo in energetiko. Naftovod bo povezoval madžarsko Alđo in Novi Sad ter bo dolg 128 kilometrov. Državi v šestih letih načrtujeta tudi podvojitev čezmejne prenosne zmogljivosti elektrike.

Ameriško zasebno vesoljsko podjetje SpaceX je v četrtek opravilo uspešen preizkus vžiga motorjev nosilne rakete Starship, najmočnejše rakete doslej, s pomočjo katere naj bi ameriška vesoljska agencija Nasa v okviru misije Artemis v prihodnjih letih poslala astronavte na Luno.

KRKA DOMA

V bližini središča Sodražice zanesenjaki iz tamkajšnjega smučarskega kluba razvijajo smučišče Izver, ki kljub svoji majhnosti vsako leto privabi številne obiskovalce, ne samo iz občine Sodražica ampak tudi iz okoliških občin. Z letošnjo sezono so po besedah predsednika kluba Bojana Trdana za zdaj zadovoljni, čeprav se je začela pozno. Predsednik Smučarskega kluba Sodražica Bojan Trdan je ob tem je izpostavil, da so pogoji za delovanje njihovega smučišča, čeprav je majhno, enaki kot za vsa ostala smučišča. "Prav tako potrebujemo vodjo obratovanja, strojnika žičniške naprave, nadzornika, reševalca in druge. Kader se mora tudi vseskozi izobraževati. Potrebna so seveda tudi redna vzdrževalna dela na vlečnici, topovih za zasneževanje in teptalcu, kar vse pomeni stroške," je naštel. Povedal je še, da vsi v klubi svoje delo opravljajo brezplačno in ob svojih rednih službah.

Med Gabrjem in Pangrč Grmom se je začela prenova enokilometrskega odseka tamkajšnje lokalne ceste, kjer bo za izboljšanje cestne povezave med krajevnimi skupnostmi Gabrje, Stopiče in Dolž v prvi fazi del izvedena gradnja novega mostu čez potok Sovpat. Gradbeni izvajalec bo zato jutri, 10. februarja, vzpostavil popolno zaporo pri sedanjem mostu čez potok Sovpat, promet pa bo do junija preusmerjen na cestno povezavo Gabrje–Hrušica–Črmošnjice–Stopiče–Dolž–Pangrč Grm in obratno. Naložba v vrednosti približno 1,2 milijona evrov sicer obsega prenovo cestnega odseka z dvema mostovoma prek potokov Sovpat in Babni potok ter ureditev strug pod tema mostovoma, cestnega vodnega odtoka in prometne signalizacije. S prenovo, ki jo bo v celoti financirala Mestna občina Novo mesto, bo dodatno poskrbljeno še za okrepitev prometne varnosti, saj je cesta Pangrč Grm–Gabrje tudi prometna šolska pot pod Gorjanci.

Osrednja informativna oddaja 10.2.2023