mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Načrtujejo nove tribune

Piše: R.K.

Čas objave:
15.03.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Načrtujejo nove tribune; Na Ekokvizu zmagale učenke OŠ Leskovec pri Krškem; Novo mesto bo čistilo.

SVET NA KRKI

Revizija poslov Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je ob pogostem nespoštovanju predpisov pokazala tudi, da se med podjetji, ki dobavljajo kliničnemu centru, pojavljajo tudi zaposleni v UKC. Tako ministrstvo za zdravje kot vodstvo bolnišnice sta na današnji predstavitvi ključnih ugotovitev poročila napovedala ukrepanje.

Na Hrvaškem danes težave v cestnem prometu povzroča močan veter, zaradi katerega so za vsa vozila zaprte nekatere ceste proti obali. Državni hidrometeorološki zavod je zaradi sunkov burje izdal rdeče opozorilo za Dalmacijo, vetrovno vreme pa pričakujejo tudi v Zagrebu in Slavoniji.

KRKA DOMA

Na stadionu Portoval Mestna občina Novo mesto načrtuje prenovo obstoječe tribune, ki bo s preureditvijo dobila več sedišč, urejena bodo tudi stojišča, gledalci pa bodo lahko športno dogajanje v vseh vremenskih razmerah spremljali pod novo nadstrešnico. Nedavno so uspešno pridobili gradbeno dovoljenje, vendar v prvem poskusu zaradi previsoke ponudbe niso uspeli izbrati izvajalca gradbenih del. 

Z državnim tekmovanjem, ki je potekalo v torek na OŠ Spodnja Šiška v Ljubljani, se je zaključilo letošnje tekmovanje v ekoznanju za osnovne šole iz vse Slovenije. V poznavanju okoljskih tem je največ znanja pokazala ekipa Leskovec 1 iz OŠ Leskovec pri Krškem. Na letošnjem Ekokvizu so osnovnošolci tekmovali v štirih tematskih sklopih e-odpadki in recikliranje elektronskih naprav, trajnostni razvoj, varstvo okolja in onesnaževalci, ogljični odtis in zelena energija. 12. januarja je potekalo šolsko tekmovanje, na katerem se je med seboj preko spletne aplikacije pomerilo 792 ekip iz 128 osnovnih šol, skupno kar 2.376 učencev iz šestih, sedmih in osmih razredov. Zmagovalna ekipa je prejela tudi prehodno zastavo Ekofaca 2023. Med najboljšimi udeleženci tekmovanja je tudi OŠ Sava KLadnika Sevnica na 4. mestu.

To soboto bo po krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto stekla čistilna akcija Očistimo sosesko. Krajevne skupnosti bodo skupaj s krajani in z namenom, da tudi letos poskrbijo za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti, organizirale posamične čistilne akcije znotraj svojih skupnosti. Akciji se pridružujeta tudi informacijska točka Europe Direct Novo mesto in medobčinsko redarstvo Skupne občinske uprave občin Dolenjske. Čistilna akcija tradicionalno poteka na pobudo Mestne občine Novo mesto in Komunale Novo mesto, ki si skupaj aktivno prizadevamo za osveščanje o čistem okolju in skrbi zanj. Krajevne skupnosti povabijo svoje krajane, da v družbi sokrajanov vseh generacij poskrbijo za okolico brez nepravilno odloženih odpadkov, akciji pa se lahko pridružijo v svojih krajevnih skupnostih, kjer dobijo tudi več informacij o predvidenem območju čiščenja, ki ga bo določila posamična krajevna skupnost. Medobčinsko redarstvo Skupne občinske uprave občin Dolenjske bo v okviru akcije vršilo nadzor nad ravnanjem s komunalnimi odpadki na skupnih zbiralnicah in ekoloških otokih, nadzor pa se bo izvajal tudi na pobudo občanov, ki še posebej v zadnjem času opažajo nepravilno odložene odpadke.

Osrednja informativna oddaja 15.3.2023