profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

prometna nesreča Svet24.si

Ceste v zadnjih desetletjih vzele Kuralta, ...

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Nadaljuje se obnova Šmihelske ceste, nato še ceste v Srebrničah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti glasovanja na referendumu o noveli zakona o vodah, lahko svoj glas oddajo predčasno. Glasovanje bo potekalo od danes do četrtka na 92-ih voliščih po državi, odprtih večinoma na sedežih okrajnih volilnih komisij.

Prva kratkoročna prednostna naloga je narediti vse, da ne bo četrtega vala pandemije covida-19, je poudaril premier Janez Janša ob predstavitvi prednostnih nalog slovenskega predsedovanja Svetu EU na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Izpostavil je tudi, da nastopa čas, ko mora EU začeti delovati bolj strateško.

Po prvem dnevu počitka na letošnjem Touru se bo danes na kolesarski dirki po Franciji začel naslednji tekmovalni teden. V majici vodilnega je Tadej Pogačar, ki ima pred tekmeci več kot dve minuti naskoka. Danes čaka kolesarje 190 km dolga preizkušnja.

KRKA DOMA:
Nadaljevala se bo obnova Šmihelske ceste v Novem mestu. Gre za obnova zadnjih 300 metrov ceste med cerkvijo in pokopališčem v Šmihelu. V načrtu pa je tudi obnova slabih 700 metrov državne ceste skozi Srébrniče, kjer bodo prenovili tudi komunalno energetske vode, dela bi se lahko začela septembra.

V taboru mladih Mojca v Dolenjskih Toplicah, ki letos praznuje 30 let, je tudi to poletje zelo živahno, v devetih terminih bodo gostili več kot 1500 otrok. Mojčine vesele počitnice so namenjen otrokom starim od 4 do 14 let.

Občina Krško je v sodelovanju s KS Podbočje, športnim društvom in krajani uspela zaključiti postopek legalizacije Športnega centra Veliko Mraševo. Športni center je bil zgrajen pred več kot 20 leti. Vloga za začetek postopka legalizacije je bila na občini že leta 2007, sledili pa so številni postopki in v začetku letošnjega leta je bilo vendarle izdano gradbeno dovoljenje, športni center pa je zdaj tudi legaliziran.

Osrednja informativna oddaja, 6.7.2021

Krka ob enih