Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Nadaljuje se prenova novomeškega mestnega jedra

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Slovenski kanuist Benjamin Savšek je v finalni vožnji olimpijske tekme v slalomu prepričljivo premagal konkurenco in osvojil zlato kolajno. To je druga slovenska medalja na letošnji olimpijadi po bronu kolesarja Tadeja Pogačarja ter skupno 25. za Slovenijo na poletnih igrah.

Osrednji in južni Balkan ter prav tako večji del Slovenije bo v tem tednu zajel nov vročinski val. Po nižinah bodo temperature krepko presegale 30 stopinj, na vzhodu se bo lokalno lahko ogrelo tudi nad 35 stopinj Celzija. Zaradi velike pregretosti ozračja in bližine fronte se bodo v prihodnjih dneh lahko razvila tudi krajevna neurja. Skupaj z vročim afriškim zrakom se k nam že petič v letošnjem poletju širi večja količina saharskega peska, ki ga bodo občasne krajevne plohe in nevihte v prihodnjih dneh spirale iz ozračja.

KRKA DOMA:
V Novem mestu, kjer od lani nadaljujejo prenovo mestnega jedra, gradbišče danes razširjajo še na Kastelčevo ulico. Dostop za stanovalce, dostavo in gradbišče bodo uredili po Kapiteljski ulici in Florjanovem trgu, izvoz za stanovalce in dostavo bo možen iz smeri Glavnega trga po prenovljenem delu Rozmanove, po Vrhovčevi in Kratki ulici ter po ulici K sodišču.

V Metliki opozarjajo na nevzdržnost razmer zaradi prometnih zamaškov oziroma večkilometrskih kolon vozil, ki nastajajo na glavni prometnici ob prehajanju bližnjega mejnega prehoda. Da bi opozorili na svoje težave, v soboto na prvem metliškem cestnem krožišču pripravljajo protest.

Zdravstveni dom Sevnica je uspešno pridobil nov program, ki je namenjen obravnavi duševnega zdravja otrok in mladostnikov. Center je regijskega pomena, saj bo vključeval paciente iz občin Sevnica, Radeče, Krško, Brežice in Kostanjevica na Krki. Sprejemanje pacientov načrtujejo z začetkom novega šolskega leta.

Osrednja informativna oddaja, 26.7.2021

Krka ob enih