Mary ŠEvo Svet24.si

FOTO: Kriptomilijonar na jahto lani povabil Špelo...

zdravnik Svet24.si

Zlom zdravstva: brez osebnega zdravnika je 130.000...

Robert Aaron Long Svet24.si

Pokol v masažnih salonih: »streljal na vsakega, ...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

Screenshot 2021-07-26 at 20.06.43 Necenzurirano

Z Janšo je bil na Mavriciju še en državni ...

rit Odkrito.si

Se korona prenaša tudi s - prdci?

jaz legenda, i am legend, will smith Odkrito.si

Obtičal je v 2027 in svari pred IZUMRTJEM ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Nadzor državne meje bo nadzirala dodatna enota policistov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Od danes prvič po 19. oktobru v državi ni razglašena epidemija covida-19. Kljub temu pa se ne bodo sprostili vsi sprejeti epidemiološki ukrepi. Zaščitne maske so v zaprtih javnih prostorih in na prostem, kjer ni možno vzdrževati medsebojne razdalje 1,5 metra, so še vedno obvezne, tako kot razkuževanje rok in t. i. pravilo PCT.

Z višjimi temperaturami in sončnim vremenom več časa preživljamo na prostem. V Lekarniški zbornici Slovenije in Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) v teh dneh zato opozarjajo, da se izogibajmo soncu med 10. in 17. uro ter pozivajo k uporabi zaščitnih krem, saj neupoštevanje preventivnih priporočil lahko vodi tudi do kožnega raka.

KRKA DOMA:
Specializirani enoti za nadzor državne meje se je pridružila dodatna enota z območja Policijske uprave Novo mesto, ki deluje v Brežicah. Specializirana enota opravlja poostrene nadzore na zunanji državni meji, na obmejnem območju in v notranjosti države. Preprečuje, odkriva in preiskuje čezmejno kriminaliteto, nezakonite migracije, tihotapstvo mamil, orožja, streliva, ukradena vozila ter uporabo neveljavnih in ukradenih listin. V enoti je poleg vodje enote in njegovega pomočnika še 23 policistov.

Prek Sušíce pri Grabrovcu bodo zgradili nadomestni most. Pogodba je podpisana, dela, ki morajo biti končana v 90-ih dneh, pa bodo metliško občino stala nekaj manj kot 190.000 evrov. Porušili bodo star, močno načet most, zgradili novega armiranobetonskega s tremi razponi v skupni dolžini 20-tih metrov in uredili potok. Novo vozišče bo širše in bo skupaj z robnimi pasovi merilo 5 metrov in pol. Med gradbenimi deli bo popolna prometna zapora.

V Krškem bodo prenovili nekdanje vojaško prečrpavališče za letalsko gorivo. To je bilo zgrajeno še v nekdanji Jugoslaviji, namenjeno je bilo oskrbi cerkljanskega vojaškega letališča z gorivom, v manjšem delu pa tudi zalogam brestaniške termoelektrarne. Obrambno ministrstvo, ki je 79-odstotni lastnik nekdanjega zapuščenega prečrpavališča ob železnici, se bo njegove prenove lotilo v okviru druge faze posodobitve letališča Cerklje ob Krki. S prenovo bodo zagotovili zadostno oskrbo z letalskim gorivom tako za slovenska vojaška letala kot tudi letala zavezništva Nato, ki lahko po prvi fazi posodobitve pristajajo in vzletajo tudi v Cerkljah.Večmilijonsko naložbo bi lahko končali v štirih do šestih letih.

Osrednja informativna oddaja, 16.6.2021

Krka ob enih