Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Nadzor državne meje bo nadzirala dodatna enota policistov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Od danes prvič po 19. oktobru v državi ni razglašena epidemija covida-19. Kljub temu pa se ne bodo sprostili vsi sprejeti epidemiološki ukrepi. Zaščitne maske so v zaprtih javnih prostorih in na prostem, kjer ni možno vzdrževati medsebojne razdalje 1,5 metra, so še vedno obvezne, tako kot razkuževanje rok in t. i. pravilo PCT.

Z višjimi temperaturami in sončnim vremenom več časa preživljamo na prostem. V Lekarniški zbornici Slovenije in Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) v teh dneh zato opozarjajo, da se izogibajmo soncu med 10. in 17. uro ter pozivajo k uporabi zaščitnih krem, saj neupoštevanje preventivnih priporočil lahko vodi tudi do kožnega raka.

KRKA DOMA:
Specializirani enoti za nadzor državne meje se je pridružila dodatna enota z območja Policijske uprave Novo mesto, ki deluje v Brežicah. Specializirana enota opravlja poostrene nadzore na zunanji državni meji, na obmejnem območju in v notranjosti države. Preprečuje, odkriva in preiskuje čezmejno kriminaliteto, nezakonite migracije, tihotapstvo mamil, orožja, streliva, ukradena vozila ter uporabo neveljavnih in ukradenih listin. V enoti je poleg vodje enote in njegovega pomočnika še 23 policistov.

Prek Sušíce pri Grabrovcu bodo zgradili nadomestni most. Pogodba je podpisana, dela, ki morajo biti končana v 90-ih dneh, pa bodo metliško občino stala nekaj manj kot 190.000 evrov. Porušili bodo star, močno načet most, zgradili novega armiranobetonskega s tremi razponi v skupni dolžini 20-tih metrov in uredili potok. Novo vozišče bo širše in bo skupaj z robnimi pasovi merilo 5 metrov in pol. Med gradbenimi deli bo popolna prometna zapora.

V Krškem bodo prenovili nekdanje vojaško prečrpavališče za letalsko gorivo. To je bilo zgrajeno še v nekdanji Jugoslaviji, namenjeno je bilo oskrbi cerkljanskega vojaškega letališča z gorivom, v manjšem delu pa tudi zalogam brestaniške termoelektrarne. Obrambno ministrstvo, ki je 79-odstotni lastnik nekdanjega zapuščenega prečrpavališča ob železnici, se bo njegove prenove lotilo v okviru druge faze posodobitve letališča Cerklje ob Krki. S prenovo bodo zagotovili zadostno oskrbo z letalskim gorivom tako za slovenska vojaška letala kot tudi letala zavezništva Nato, ki lahko po prvi fazi posodobitve pristajajo in vzletajo tudi v Cerkljah.Večmilijonsko naložbo bi lahko končali v štirih do šestih letih.

Osrednja informativna oddaja, 16.6.2021

Krka ob enih