Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Nagrade gasilcev za opremo?

Piše: R.K.

Čas objave:
26.07.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Nagrade gasilcev za opremo? Knjižnica išče nov znak; V delovni nesreči umrla 72-letnica.

SVET NA KRKI

Na goriškem Krasu je začelo deževati, kot je bilo tudi napovedano. Količina padavin je sicer zaenkrat skromna, vendar bodo vse padavine pripomogle k temu, da bo največji požar v zgodovini Slovenije kar najhitreje pogašen, je povedal Ervin Čurlič iz regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko.

Danes je začel veljati zakon o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema. Posegel je v več zakonov s področja zdravstva, z namenom stabilizirati zdravstveni sistem in bolnikom zagotoviti ustrezno zdravstveno obravnavo. Zakon med drugim naslavlja dolge čakalne dobe v zdravstvu oz. zmanjšano dostopnost do zdravstvenih storitev.

KRKA DOMA

V zadnjih desetih dneh so se naši gasilci spet izkazali in dokazali, da so temelj in steber naše varnosti, požrtvovalnosti in solidarnosti. Nesebično se je na Kras odpravilo več kot 1000 gasilcev, med njimi tudi več 100 z naše jugovzhodne regije. Vlada je odločila, da bodo dali 63 evrov za gasilce in prostovoljce, ki pri gašenju sodelujejo do osem ur na dan, in 94,50 evra za tiste, ki pri gašenju sodelujejo več kot osem ur na dan. Ivo boscarol pa je dodal še enkrat toliko.
V zadnjih dneh pa se je vnela razprava, ali je prav, da se plačuje prostovoljce in dejstvo, da bodo številni gasilci ta denar prepustili svojemu društvu za nakup opreme.

Novomeška Knjižnica Mirana Jarca z letošnjim letom začenja novo strateško petletko, v njej pa si zadajajo vizijo proaktivne knjižnice, ki v središče svojega delovanja postavlja vpetost knjižnice v lokalno okolje in uresničevanje razvojnih družbenih ciljev. Ob tej priložnosti so razpisali javni natečaj za nov znak, pri odločanju pa o najboljših predlogih bo imelo besedo tudi knjižnično osebje. Zmagovalec bo prejel 3000 evrov. Prijave z domiselnimi izdelki pa sprejemajo do 16. septembra 2022.

V nesreči pri delu je včeraj v Podgorju pri Pišecah umrla 72-letna ženska. Po prvih ugotovitvah policije je barvala opaž na stanovanjski hiši in padla z lestve ter zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Osrednja informativna oddaja, 26.7.2022