Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Nagradili najboljše športnike

Piše: R.K.

Čas objave:
26.04.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Za okoli 268.000 šolarjev se jutri začenjajo prvomajske počitnice. prosti bodo šest dni, v šolske klopi pa se bodo vrnili prihodnji torek. Že naslednji dan pa maturante čaka prva izpitna pola - esej iz slovenščine ali italijanščine oz. madžarščine kot maternega jezika. Prav tako se za šestošolce in devetošolce začenjajo nacionalna preverjanja znanja.

Svetovni dan intelektualne lastnine, ki ga obeležujemo danes, tokrat osvetljuje velik potencial mladih in njihovo vlogo, ki jo imajo pri oblikovanju boljše prihodnosti. Po vsem svetu se mladi spopadajo z novimi izzivi in ustvarjajo pot k boljši prihodnosti, poudarjajo pri Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino

KRKA DOMA

Občina Mokronog-Trebelno je lani sprejela Pravilnik o denarnih nagradah športnikom za športne dosežke, ki je stopil v veljavo letos, in določa upravičence do denarne nagrade, tekmovanja, za katera se izplačuje nagrade, in višina nagrade. Župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver je tako sprejel športnike, ki so v preteklem ali tekočem letu dosegli izjemne rezultate. Na podlagi vloge so sredstva dobili ribič paraplegik Gašper Peček, plesalec Lan Dvornik in judoistka Nicki Norčič. Športniki so bili veseli, da so se srečali pri županu, poudarili so, da je lepo, ko lokalna skupnost prepozna uspehe in da si želijo, da bi se jih v prihodnje na podobnem dogodku zbralo še več.

V občini Ivančna Gorica načrtujejo prenovo zdravstvenega doma, za kar so na razpisu ministrstva za zdravje pridobili nekaj manj kot 640.000 evrov. Preostalo od 1,4 milijona vrednega projekta bosta zagotovila občina in zdravstveni dom. S prenovo bodo začeli maja, zaključena pa naj bi bila do konca leta. Med drugim bodo prenovili stari del zdravstvenega doma v velikosti 600 kvadratnih metrov. Prenovljeni prostori bodo namenjeni izvajanju splošne in družinske medicine ter zobozdravstvene dejavnosti. S prenovo prostorov v pritličju bo zdravstveni dom pridobil štiri splošne ordinacije družinske medicine, štiri referenčne ambulante in šest zobozdravstvenih ordinacij z zobnim rentgenom in zobno tehniko. Prenovili bodo tudi sanitarije in instalacije.

V sklopu prenove novomeškega mestnega jedra je Rozmanova ulica dobila novo podobo tako na cestišču kot ob njem. Ob vozišču Rozmanove ulice, kjer poteka enosmerni promet v smeri Novega trga, so uredili bočna parkirna mesta, med njimi tudi mesti za gibalno ovirane in za polnjenje električnih vozil. Novost na Rozmanovi ulici in Prešernovem trgu je še enourno brezplačno parkiranje preko aplikacij EasyPark, ParkMeWise in Sitium. Za lažji prehod voznikov na nov, bočni način parkiranja na Rozmanovi ulici bo Medobčinsko redarstvo Skupne občinske uprave občin Dolenjske v prihodnjih dneh izvedlo tudi preventivno akcijo, s poudarkom na informiranju o pravilni uporabi parkirišč.

Osrednja informativna oddaja, 26.4.2022