Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: nagradili Zdravstveni dom Sevnica

Piše: R.K.

Čas objave:
16.11.2021 13:07

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Slovenska vojska je danes s štirimi vojaškimi zdravstvenimi ekipami z 20 pripadniki priskočila na pomoč covidnim bolnišnicam, ki imajo zaradi visokega števila hospitaliziranih bolnikov težave z zagotavljanjem kadra. Vojaške zdravstvene ekipe bodo pomagale v obeh univerzitetnih kliničnih centrih ter v celjski in novomeški bolnišnici. V vsako od bolnišnic je napoten zdravstveni tim, ki ga sestavljajo diplomirana medicinske sestra, zdravstveni tehnik oz. srednja medicinska sestra, bolničar in dva vojna reševalca. Glede na potrebe bodo delali na intenzivnih covidnih oddelkih, oddelkih urgentne medicine in drugih bolnišničnih oddelki.

Skrajno desničarska hrvaška opozicijska stranka Hrvaški suverenisti je danes potrdila, da ni uspela zbrati zadostnega števila podpisov pod svojo referendumsko pobudo proti zamenjavi hrvaške kune za evro. Potrebovali so nekaj manj kot 369.000 podpisov, zmanjkalo jim jih je dobrih 34.000.


KRKA DOMA
Ob sevniškem občinskem prazniku je župan Srečko Ocvirk podelil najvišje občinsko priznanje, Grb Občine Sevnica. Izročil ga je Zdravstvenemu domu Sevnica za odgovorno opravljanje poslanstva zdravstvenega varstva in ob 50. jubileju delovanja v namensko zgrajenih prostorih. Zlato plaketo Občine Sevnica sta prejeli mag. Breda Drenek Sotošek za dosežke na področjih družbenega in humanitarnega delovanja ter Zvonka Mrgole za prispevek k razvoju lokalne skupnosti na vzgojno-izobraževalnem področju in za bogatitev družbenega življenja. Več lahko preberete na radiokrka.si

Včeraj sta v Razvojnem centru Novo mesto župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije Črtomir Remec z direktorjem podjetja Projekt Nova Gorica Vladimirjem Durcikom podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije izgradnje večstanovanjskih objektov v Podbrezniku. V prihodnjih štirih mesecih bo izbrani izvajalec za Mestno občino Novo mesto, ki bo gradila dva stanovanjska bloka z najemniškimi stanovanji, in stanovanjski sklad, ki bo gradil tri, pripravil dokončno idejno rešitev v vrednosti 133.468 evrov z DDV, pripravili in vložili pa bodo tudi vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za nadgradnjo ene najmlajših novomeških funkcionalno zaključenih sosesk s skoraj 200 novih stanovanjskih enot. Gradnja občinskih blokov je predvidena v drugi polovici prihodnjega leta, na novomeški občini pa ocenjujejo, da bo projekt dosegel vrednost 9,5 milijona evrov.

V kampu Jezero, edinem kampu ob Kočevskem jezeru, so zadovoljni z letošnjo turistično sezono. V primerjavi z lanskim letom so namreč zabeležili skoraj 80-odstotno povečanje prenočitev, v primerjavi z letom 2019 pa kar 186-odstotno. Prevladovali so domači gostje.

Osrednja informativna oddaja, 16.11.2021