kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Največ porodov v zadnjih 10-ih letih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.01.2022 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Minuli teden so pri nas potrdili okoli 10.800 novih primerov koronavirusnih okužb, dobrih 3200 več kot teden prej. Število hospitaliziranih covidnih bolnikov je sicer še padalo, občutno manj jih je bilo tudi na intenzivni terapiji. Umrlo je 54 bolnikov s covidom-19, osem več kot v tednu prej. Skupaj pa je bolezen vzela že več kot 6000 življenj.

Okoli 269.000 učencev in dijakov se danes po božično-novoletnih praznikih znova vrača v šolske klopi. Tokrat so šolarji na novoletnih počitnicah uživali devet dni, ki so jih preživeli tudi ob epidemioloških ukrepih. Zdaj jih čaka zaključek prvega ocenjevalnega obdobja, nato se bodo že februarja odpravili na enotedenske zimske počitnice.

Policisti Policijske uprave Celje so v enem od domov upokojencev na njihovem območju ponoči obravnavali poskus umora, ko je 64-letni stanovalec z nožem hudo poškodoval 71-letnega sostanovalca. Napadalca so pridržali, 71-letnik pa ni v smrtni nevarnosti.


KRKA DOMA:
V novomeški porodnišnici so v lanskem letu zabeležili največje število porodov v zadnjih 10-ih letih. In sicer je bilo 1329 porodov - rodilo se je tudi 9 parov dvojčkov, tako da je bilo število rojenih otrok 1338. Od tega 672 dečkov in 666 deklic.

Papirnica Vipap Videm Krško, ki je v prisilni poravnavi in je po nekajmesečnem zastoju proizvodnjo zagnala v začetku decembra, se je za zdaj izognila ustavitvi strojev zaradi težav pri oskrbi z električno energijo. Kot je povedala predsednica uprave Milena Resnik, jim je uspelo podpisati kratkoročno pogodbo za dobavo elektrike. Mesec so sicer zaključili s pozitivnim poslovnim rezultatom, kar predstavlja prelomnico za Vipap.

Sevniške policiste so v noči na 1. januar poklicali na pomoč iz Zdravstvenega doma Sevnica, kjer je moški nadlegoval in žalil zdravstvene delavce. 29-letnik, ki je kazal očitne znake opitosti, se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Osrednja informativna oddaja, 3.1.2022

Krka ob enih