Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Največja pridobitev status mestne občine

Piše: R.K.

Čas objave:
06.06.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Posamezne dele vojniške občine je včeraj zvečer prizadelo močno neurje s točo. Kot je povedal vojniški župan Branko Petre, je kot jajce velika toča prizadela predvsem območje Frankolovega in del območja konjiške občine. Neurje je trajalo okoli pet minut, največ škode je na poljščinah, strešnih kritinah in avtomobilih.

V torek bo minilo 30 let, odkar je bil ubit takratni predsedniški kandidat Ivan Kramberger, znan tudi kot dobri človek iz Negove. Za umor so obsodili Petra Rotarja, ki je v zaporu preživel devet let, a različne teorije o dejanskih krivcih za Krambergerjevo smrt vse do danes niso potihnile. Ob obletnici bodo Krambergerju postavili doprsni kip.

KRKA DOMA

V Mestni občini Krško so lani uresničili številne načrtovane projekte in naložbe, za katere so v proračunu namenili skupaj 19,5 milijona evrov. Župan Miran Stanko je ob skorajšnjem občinskem prazniku ocenil, da je bilo lansko leto uspešno, za največjo lansko občinsko pridobitev pa je označil status mestne občine. Ta je predvsem pomemben zaradi oblikovanja pokrajin, saj se bo Posavje z mestno občino, ki je pred tem ni imelo, lažje potegovalo za samostojno pokrajino. S tem statusom in v družbi preostalih mestnih občin pa se bo Krško tudi uspešneje potegovalo za državno in evropsko denarno podporo, je pojasnil župan. Na krški občini, kjer so za naložbe lani namenili 19,5 milijona evrov, bo sicer letos teh za približno 21,5 milijona evrov.

Občina Ribnica je na robu Obrtne cone Ugar zgradila kolesarski poligon, t. i. pumptrack, ki naj bi bil največji tovrstni poligon v državi. Odprli so ga s tekmo, ki šteje tudi za državni pokal Pumpaj Slovenija. Poligon se razteza na skupno 1560 kvadratnih metrih površine, od česar je same asfaltne površine z grbinami 699 kvadratnih metrov. Uporabnikom sta na voljo dva poligona - manjši, namenjen najmlajšim obiskovalcem in začetnikom, ter večji, namenjen starejšim in izkušenejšim. Pozneje bodo ob poligonu uredili še ostale vsebine, ki bodo omogočale druženje. Za nekaj manj kot 50.000 evrov je poligon zgradilo na razpisu izbrano podjetje Alliance.

Osrednja informativna oddaja, 6.6.2022