Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Največja žrtev dezinformacij so otroci

Piše: R.K.

Čas objave:
08.12.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Največja žrtev dezinformacij so otroci; Riko in partnerska podjetja s projektom za digitalizacijo poslovnih procesov; V prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Zaloke umrl 62-letni voznik.

SVET NA KRKI

Slovenija in Hrvaška sta ob hrvaškem vstopu v schengen pripravili vsaka svojo enostransko izjavo o arbitražni razsodbi. Slovenija v njej po neuradnih informacijah poudarja, da je meja med državama določena z arbitražno razsodbo, ki je končna in obvezujoča. Hrvaška pa medtem v svoji izjavi zatrjuje, da je razsodba ne obvezuje.

Policija je danes na svoji spletni strani objavila delno anonimizirano poročilo v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava o domnevnih političnih pritiskih, ki ga je od njega zahteval premier Robert Golob. Vpliv politike na delo policije se po njegovem zapisu kaže pri zahtevah po kadrovanju in po razrešitvah določenih oseb mimo pravil. Posebej neodgovorno, z veliko mero nezaupanja v strokovnost in avtonomnost policije, se mu kaže okoliščina, da je na več sestankih med dvema državnima organoma, ki so bili sklicani z namenom izpolnitve uredbe vlade, s katero je bilo varovanje predsednika vlade prepuščeno Službi za varovanje predsednika vlade, sodeloval človek, ki v nobenem od navedenih organov ni zaposlen.

KRKA DOMA

Dandanes brez uporabe sodobne tehnologije ne gre, pomembno pa je, da je ta uravnotežena in varna. Največja žrtev dezinformacij so otroci in ravno zato po besedah Bojane Medle iz novomeške knjižnice Mirana Jarca pripravljajo dogodek za starše. Ti imajo v zgodnjem otroštvu največji vpliv na otroke in jim lahko že v sklopu vzgoje in z vzpostavitvijo družinskih pravil podajo dobre temelje za zmerno in varno uporabo zaslonov in spleta. Knjižnica Mirana Jarca je zato danes ob 17. uri pripravila predavanje, na katerem bodo starši dobili konkretne napotke glede varne in odgovorne uporabe zaslonov in spleta. Izvedeli bodo tudi kakšne so smernice ter kako vzpostavljati in ohranjati družinska e-pravila.

Štiri podjetja - Riko, Melamin, GV servis in In.Sist - so zagnala skupen projekt, s katerim nameravajo digitalizirati delovne procese in tako postati še bolj konkurenčna na vse bolj digitaliziranem trgu. Za projekt, vreden 5,17 milijona evrov, so v okviru načrta za okrevanje in odpornost prejela tudi 2,16 milijona evrov evropskih sredstev. V okviru projekta bodo pokrili sedem poslovnih funkcij in uporabili šest novih tehnologij. Med drugim bodo uporabili platformo blockchain za najem osnovnih sredstev, ki jim bo omogočal boljši nadzor nad uporabo osnovnih sredstev. Razvili bodo sistem za upravljanje materialnih tokov, ki bo vseboval tudi modul za obogateno resničnost, s katerimi bodo povezali fizični in virtualni svet proizvodnje. Razviti nameravajo sistem za upravljanje energijske učinkovitosti stavb, s katerim bodo optimizirali porabo energentov, ter sistem za nadzor proizvodnje. 

Na dolenjski avtocesti se je v sredo zgodila huda prometna nesreča pri počivališču Zaloke. Nesreča se je pripetila na pospeševalnem pasu, ko se je s tovornim vozilom s priklopnikom v promet vključeval 51-letni voznik iz BiH. Vanj je trčil 62-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče. Novomeški policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.