Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Najvišja letošnja temperatura izmerjena na našem koncu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Svet se bo danes poslovil od leta 2021, ki ga je znova zaznamovala pandemija covida-19, in vstopil v leto 2022. Marsikje so zaradi pandemije znova odpovedali množična silvestrovanja na prostem. Ponekod pa jih kljub temu spet pripravljajo, a večinoma ob upoštevanju omejitvenih ukrepov. Kot prvi so danes ob 11. uri po srednjeevropskem času v leto 2022 vstopili v tihomorski otoški državi Samoa, ob 14. uri se bodo novega leta med drugim razveselili v Sydneyju, ob 21. uri v Združenih arabskih emiratih, še uro kasneje pa v Moskvi.

Tradicionalnega novoletnega skoka v morje v Portorožu drugo leto zapored ne bo. Organizatorji so se za odpoved dogodka odločili, ker so ocenili, da ob pričakovanem številu udeležencev in gledalcev ne bi mogli zagotoviti zahtevanih pogojev za izvedbo prireditve. V prejšnjih dneh se je preko spletnega obrazca prijavilo že več kot 200 ljudi.

Smučarske skakalke ob 16.30 na Ljubnem čaka premierna tekma svetovnega pokala na Silvestrovo. Na domači tekmi se bo predstavilo kar 11 slovenskih skakalk, ki so v četrtek uspešno prestale kvalifikacije.


KRKA DOMA:
Najvišja letošnja temperatura je bila izmerjena na našem koncu in sicer 15. avgusta na letališču Cerklje ob Krki in je znašala 37 stopinj Celzija. Najnižjo temperaturo pa so po podatkih Agencije RS za okolje izmerili 13. februarja na Kredarici, in sicer -24,1 stopinje Celzija. Druga najvišja temperatura je bila prav tako izmerjena 15. avgusta, in sicer spet pri nas, v Dobličah pri Črnomlju, kjer so izmerili 36,9 stopinje Celzija.

Na Bučki so tudi letos poskrbeli za praznično okrasitev z lesenimi snežaki, jelenčki, smrečicami in slikami s prazničnimi motivi. Okrasili so avtobusne postaje in nekaj drugih javnih mest, kot na primer pri Popotniku pri gasilskem domu, pri podružnični šoli, pri trgovini in kulturnem domu. Zelo izvirni so bili tudi na Štritu, kjer so vaščani na jezeru postavili smrečico, ob obali jezera pa so z reciklažo materialov in predmetov ustvarili unikaten adventni venec.

Mestna občina Krško je konec leta s ciljem ustrezne prometne varnosti skladno z zakonodajo in standardi na Gornjem Pijavškem zgradila avtobusni postajališči ob glavni cesti G1-5 z varnim prečkanjem za pešce, obnovila priključek na glavno cesto in razširitev s spremembo prometnega režima obstoječih nevarnih priključkov ter povezala avtobusni postajališči in naselje s pločnikom. Uredili bodo še prikazovalnike hitrosti in utripalke na prehodu za pešce za umirjanje prometa.

Osrednja informativna oddaja, 31.12.2021

Krka ob enih