kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Narašča število pijanih povzročiteljev nesreč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Na danes posodobljenem zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni skorajda celotna Evropa ostaja obarvana rdeče ali temno rdeče. V slednji kategoriji je še vedno tudi Slovenija. Epidemiološke razmere se glede na zemljevid v nekaterih državah slabšajo, v drugih pa izboljšujejo.

Včeraj so sicer pri nas opravili 5107 PCR-testov in potrdili 1704 okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih izvidov je bil 33,4-odstoten. Po podatkih vlade v bolnišnicah zdravijo 574 bolnikov, od tega 186 na intenzivni negi. Umrlo je osem covidnih bolnikov.

Sinoči so gostinske obrate na Titovem trgu v Kopru znova obiskale inšpekcijske službe in jim prepovedale obratovanje. Gre že za drugo zaprtje v zadnjih tednih. Hiške na Titovem trgu je inšpekcija prvič zaprla pred približno tremi tedni, potem ko je vlada z odlokom posegla v ponujanje hrane in pijače na prazničnih stojnicah. Nekaj dni kasneje so nato stojnice znova odprli.


KRKA DOMA:
Papirnici Vipap Videm Krško, ki je v prisilni poravnavi in je po nekajmesečnem zastoju proizvodnje to z decembrom znova zagnala, zdaj vnovič grozi, da bo morala ustaviti stroje. Tokrat bi bilo lahko v to prisiljena zaradi visokih cen električne energije in posledično težav s pridobitvijo njenega ponudnika.

Novomeški policisti so včeraj obravnavali kar štiri prometne nesreče, ki so jih povzročili opiti vozniki. Odvzeli so jim vozniška dovoljenja in izdali plačilne naloge. Predvsem skrbi dejstvo, da delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč narašča, zato na Policijski upravi Novo mesto voznike ponovno pozivajo, naj vozijo le trezni.

Direkcija RS za vode je letos poleti začela s sanacijo struge potoka Višnjice v Višnji Gori, pri čemer se je izkazala tudi potreba po obnovi dotrajanega in prometno neustreznega mostu čez Višnjico »pri Šerku«. Nov most bo po sanaciji širok 8 metrov kar bo omogočalo srečevanje dveh vozil na mostu, urejen pa bo tudi hodnik za pešce.

Osrednja informativna oddaja, 30.12.2021

Krka ob enih