Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Našli truplo Tanje Kofol

Piše: R.K.

Čas objave:
29.06.2022 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Dobrodošli doma letos v Novem mestu, negotovosti konec- Tanja Kofol umrla v prečenskem gozdu, V kočevskem Melaminu trenutno dela okoli 140 zaposlenih.

SVET NA KRKI

Državni izpitni center je že objavil prve grobe analize nacionalnega preverjanja znanja v letošnjem šolskem letu. V 6. razredu so učenci pri preizkusu iz slovenščine dosegli 45,5 odstotka možnih točk, pri matematiki 49,7 odstotka. V 9. razredu so pri slovenščini dosegli 49,1 odstotka, pri matematiki pa 57,7 odstotka možnih točk.

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je na spletni strani objavil javni razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za leto 2022/2023. Prav tako so objavili tudi vlogo za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije za obstoječe štipendiste. Vrednost razpisa je tri milijone evrov in pol.

KRKA DOMA

Tradicionalno srečanje Slovencev Dobrodošli doma bo letos 2. julija gostilo Novo mesto, celotno dogajanje pa se bo začelo jutri v Ljubljani. Dogajanje se bo začelo s koncertom v Veliki čitalnici Narodne in univerzitetne knjižnice, nadaljevalo pa v petek z okroglo mizo in predavanjem, osrednji dogodek pa bo sobotno srečanje v Novem mestu. Anamarija Rajk dodaja da bo pestro tudi v soboto. Dobrodošli doma poteka že 13. leto, tokrat prvič v Novem mestu.

Dva tedna je tega, odkar so v gozdu ob velodromu v Češči vasi pri Novem mestu našli človeško okostje. Takrat je bilo znano le, da je tam ležalo dalj časa. Takoj je zaokrožila informacija, da bi truplo lahko bila od januarja letos pogrešana Tanja Kofol iz Ljubljane, česar pristojni seveda niso mogli tako hitro potrditi .Zdaj je negotovosti konec. V Nacionalnem forenzičnem laboratoriju v Ljubljani so namreč z analizo DNK potrdili, da so v gozdu dejansko našli pogrešano mladenko. Sedaj znane okoliščine ne kažejo, da bi bila njena smrt posledica kaznivega dejanja ali nesreče, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah ter okoliščinah smrti obvestili pristojno tožilstvo.

V kočevskem Melaminu po hudi nesreči, ki je podjetje prizadela 12. maja, postopno zaganjajo dele proizvodnje. Po besedah direktorja trenutno obratujeta kotlovnica na biomaso in enota obutvene industrije. Do sredine julija bi lahko zagnali enoto lesne industrije. Od 220 zaposlenih jih dela okoli 140, ostali so na čakanju ali dopustu.

Krka ob enih, 29.6.2022