mitja Svet24.si

Poročil se je slovenski režiser, ki je navdušil...

Svet24.si

Novo domovanje za štorklje na Gorenjskem

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: bo Radovan ...

Stargate Odkrito.si

Skozi zvezdna vrata v legendo

elsnik Ekipa24.si

Močne besede Elšnika! Kapetan zmajev dvignil ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Brezposelnost letos najnižja po letu 2008.

Piše: R.K.

Čas objave:
30.06.2022 13:08

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Posavju ugodna zaposlitvena gibanja, V Novem mestu dvodnevni festival poulične umetnosti Rudi Potepuški, Na dolenjsko prihaja Filmski teden Evrope pod zvezdami.

SVET NA KRKI

V programe srednješolskega izobraževanja za prihodnje šolsko leto je sprejetih 20.094 kandidatov. Še okrog tisoč se jih iz različnih razlogov še ni vpisalo. Število še prostih mest za vpis v prvi letnik bo objavljeno najpozneje 4. julija. Kandidati pa se bodo lahko na šolah, kjer bodo še prosta mesta, vpisali do 31. avgusta.

Premagovanje težav zaradi visokih poletnih temperatur je izziv tudi za domove za starejše. Skrbijo, da so prostori ustrezno hlajeni in da stanovalci dobijo dovolj tekočine. Domovi zaradi stroškov hlajenja zaenkrat ne napovedujejo podražitev.

KRKA DOMA

V Posavju je brezposelnost letos najnižja po letu 2008. Ugodne smernice padca brezposelnosti na območju upravnih enot Brežice, Krško in Sevnica se letos nadaljujejo, do konca leta pa naj bi število zaposlenih v Posavju zvišali za nekaj manj kot 1200 ljudi, je napovedala direktorica sevniške območne službe zavoda za zaposlovanje Polona Mirt. Po podatkih Ajpesa so sicer posavske gospodarske družbe lani ustvarile rekordnih 5,7 milijarde evrov skupnega prihodka, kar je dobri dve petini več kot predlani. 

Na novomeškem Glavnem trgu se danes začenja dvodnevni tradicionalni festival poulične umetnosti Rudi Potepuški. Pripeljal bo najboljše plesalce, akrobate, artiste, klovne in druge poulične umetnike. Prireditelj festivala je novomeška založba Goga. Njegovi soorganizatorji so Mestna občina Novo mesto, Javna agencija za knjigo RS in ljubljanski festival Ana Desetnica. Obisk prireditev festivala Rudi Potepuški je brezplačen.

Novomeška informacijska točka bo v okviru Filmskega tedna Evrope pod zvezdami in s sodelovanjem novomeškega Razvojnega centra ter Anton Podbevšek Teatra na dvorišču gradu Grm, v petek in soboto zvečer predvajala po eno evropsko filmsko uspešnico. Na ogled bodo celovečerni filmi, ki so osvojili več evropskih nagrad.

Krka ob enih, 28.6.2022