Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Nazdravili bomo s knezom in knegijno

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2022 13:01

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Od danes je mogoče oddati vlogo za izdajo biometrične osebne izkaznice. Te bodo vsebovale dva prstna odtisa in fotografijo v treh različnih tehnikah izdelave. Veljavne osebne izkaznice se lahko uporabljajo do poteka veljavnosti, torej jih ni treba menjati. To velja tudi za osebne izkaznice s trajno veljavnostjo po dopolnjenem 70. letu starosti.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo danes izplačalo solidarnostni dodatek po zadnjem protikoronskem zakonu vojnim veteranom, vojnim invalidom in invalidom v višini 150 evrov. Izplačilo bo prejelo 3026 upravičencev v skupni višini 453.900 evrov, so sporočili.

KRKA DOMA
Kmalu bo Dolenjska bogatejša za doživetje Skrivnosti Dolenjske, ki bo obiskovalcem prek mobilne aplikacije ponujalo edinstveno virtualno doživetje. Na sprehodu po Novem mestu skozi čas bo med drugim moč nazdraviti s knezom in kneginjo, uporabniki se bodo lahko preizkusili v vlogi kurirja na znameniti Bazi 20 v Dolenjskih Toplicah ali pa se bodo kot raziskovalci pradavnine odpravili na aktivno doživetje Vinjega vrha v Šmarjeških Toplicah. Brezplačno virtualno vodenje je v prvi vrsti namenjeno individualnim obiskovalcem in družinam, v povezavi z vrhunsko kulinariko pa ga bo moč doživeti tudi kot prvovrstno gastronomsko doživetje.

Prva faza obnove Ceste krških žrtev od starega mostu do križišča pri pokopališču Krško poteka v skladu s terminskim planom in naj bi bila zaključena konec aprila. Njena vrednost znaša 1,9 milijona evrov, od tega Direkcija RS za infrastrukturo krije 1,1 milijona, preostanek pa Mestna občina Krško. Za 2. fazo obnove od pokopališča do leskovškega trgovskega centra trenutno poteka recenzija projektne dokumentacije, še v tem mesecu pa naj bi bil objavljen razpis za izvedbo del te faze. Po terminskem planu naj bi bila druga faza zaključena predvidoma do spomladi 2023. V naslednjem letu pa sledi še obnova tretje faze od hidroelektrarne do Zatona.

V občinah Ribnica in Sodražica gradijo optično omrežje v okviru odpravljanja t. i. belih lis oziroma območij, kjer so slabe internetne povezave, hkrati pa ni zanimanja za komercialno gradnjo širokopasovne infrastrukture. Zaključek gradnje glavnih tras je predviden v drugi polovici prihodnjega leta. Priključnina bo znašala okoli 200 evrov. Priklopili se bodo lahko tudi ostali uporabniki, ki so v bližini glavnih tras, a jim bo operater zaračunal dejanske stroške priklopa in izgradnje omrežja. V Sodražici je na območju belih lis okoli 90 gospodinjstev, v Ribnici pa gre za okoli 170 gospodinjstev.

Osrednja informativna oddaja, 28.3.2022