ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

nlp Odkrito.si

Je TO najboljša fotografija NLP-ja vseh časov?!

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Konec negotovosti. Vipap gre v prisilno poravnavo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Ob deževju, ki je zajelo Slovenijo, vremensko dogajanje ponekod krojita še močnejši veter in sneg. Meja sneženja se je ponoči občasno spustila do 1500 metrov nadmorske višine, sunki vetra v gorah pa presegajo 100 kilometrov na uro.

Močnejši potres z magnitudo 4,6, ki je sinoči okoli 22. ure stresel širše območje Splita, glede na prve podatke ni povzročil večje gmotne škode. Je pa potres z žariščem pri Buškem jezeru ob meji Hrvaške z Bosno in Hercegovino prestrašil prebivalce v obeh državah.

V Brežicah razstava o kuharju Ivanu Ivačiču Ljudje naj bi kuhali z veseljem
V Posavskem muzeju v Brežicah bodo drevi odprli razstavo Ljudje naj bi kuhali z veseljem, na kateri bodo predstavili zbirko izdaj Kuharske knjige kuharskega mojstra in posavskega rojaka Ivačiča.

KRKA DOMA:
Negotovosti je konec, Krški Vipap gre v prisilno poravnavo. Okrožno sodišče v Krškem je postopek začelo včeraj. Predlog je vložil upnik Vipap CZ, ker je družba insolventna. V krški papirnici, kot smo že poročali, proizvodnja stoji od julija, delavci pa so na čakanju. Uprava je iskala novega dolgoročnega lastnika, ker ga ni našla, je upnik vložil predlog za prisilno poravnavo. V papirnici je okoli 400 zaposlenih, na poslovanje družbe pa so poslovno vezani številni podjetniki in obrtniki iz Krškega in širše okolice, skupaj okoli 1500 ljudi.

V Občini Škocjan so uradno odprli novo krožišče pri Gospodarsko tehnološkem centru Škocjan v Dobruški vasi, prav tako so uradno namenu predali tudi prenovljen cestni odsek na Bučki. Poleg tega pa so v Dolenjih Raduljah, kjer so imeli težave s poplavljanjem, ob prenovi in opremljanju približno 450-metrskega regionalnega cestišča zgradili dva vodna prepusta.

V družbi Adria Mobil se soočajo z izpadom dobave baznih vozil, kar vpliva na organizacijo delovnega procesa tudi v proizvodnji počitniških vozil družbe. Za mesec dni so že zaprli linijo za proizvodnjo kombiniranih vozil oziroma vanov, v novembru sledi tritedensko zaprtje izdelave avtodomov.

Osrednja informativna oddaja, 7.10.2021