mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Ni izplačeval plač, prispevkov, regresa, ogoljufal tudi upnike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Reprezentativna sindikata zdravstva in socialnega varstva ter vlada bodo danes parafirali dogovor o nujnih ukrepih na področju plač. Predvidoma še v tem tednu sledil podpis dogovora in obeh aneksov k področnima kolektivnima pogodbama, ki po ocenah 35.000 zaposlenim v zdravstvu in socialnem varstvu prinaša višje plače.

S projekcijo filma Pravi moški režiserke Marie Schrader se 32. Ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe. Zaradi poslabšanja zdravstvenih razmer bodo dvorane polovično zasedene, zagotovljene bodo dodatne projekcije, več filmov bo dostopnih na spletu. Projekcije bodo tudi v Novem mestu.

KRKA DOMA:
Kriminalisti so po zaključenem predkazenskem postopku na Okrožno državno tožilstvo v Krškem podali kazensko ovadbo zoper 45-letnega osumljenca z območja Policijske uprave Novo mesto zaradi kršitve temeljnih pravic delavcev, s čimer je zaposlenim povzročil škodo v višini približno 28.000 evrov. Osumljen je, da ni plačeval prispevkov za socialno varnost desetih zaposlenih, ti niso dobivali plače, zadnjih pet let so bili prikrajšani tudi za regres. Poleg tega je osumljen, da je v obdobju zadnjih treh let z goljufivim ravnanjem povzročil škodo upnikom v višini približno 75.000 evrov, saj je poslovanje družbe prenesel na novoustanovljeni poslovni subjekt in z istimi delavci nadaljeval poslovanje.

Ta konec tedna se je odvil jubilejni že 10. Startup vikend Novo mesto, tokrat v spletni izvedbi, na njem pa je svoje podjetniške ideje pod budnim očesom mentorjev razvijalo 120 osnovno- in srednješolcev iz skupno 15 šol. Učenci in dijaki bodo ideje še nadgradili, svoje delo pa predstavili na regijskem tekmovanju podjetniških idej mladih POPRI, ki bo spomladi.

Na državni cesti v Šmihelu se na odseku od križišča s Smrečnikovo ulico do šmihelskega pokopališča nadaljujejo obnovitvena dela. Zaradi naknadno ugotovljenih dejstev trenutno poteka poglabljanje kanalizacije, kar zahteva prekope čez cesto in s tem več popolnih zapor ceste, ki potekajo ob vikendih. Tudi prihajajoči konec tedna bo dela na tem območju spremljala popolna zapora.

Jutri in v petek pa bo zaradi sanacije občinske ceste na relaciji Novo mesto–Ždinja vas popolna zapora od križišča Na Brezovici do gostilne Pugelj. Obvoz za osebna vozila bo urejen, dostop za tovorni in avtobusni promet ne bo omogočen.

Osrednja informativna oddaja, 10.11.2021

Krka ob enih