Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

dom Svet24.si

Kaj se dogaja po domovih za starejše? Jih res ne ...

stol, gora, karavanke Svet24.si

Po padcu na grebenu umrl turni smučar

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

orban jansa logar Necenzurirano

Slovenija do Tajvana, Madžarska do Bleda #kolumna

aki Odkrito.si

Umrl Aki Rahimovski

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Ni še znano ali so dolenjski dijaki okuženi z različico delta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Na sodišču je potekal predobravnavni narok za Žarka Gorenjca, ki mu tožilstvo očita umor žene - to naj bi marca zadušil, po dejanju pa se je sam javil policiji v Trebnjem. 36-letnico so policisti nato našli mrtvo v okolici Grosuplja. Obtoženi se danes ni izrekel o krivdi za umor, to naj bi storil po odločitvi sodnega senata glede izločitev več dokazov, ki jih je predlagala obramba obtoženega, ker naj bi bili pridobljeni nezakonito.

Snežna sezona na Kredarici je uradno zaključena, njeno trajanje pa je bilo med najdaljšimi v zadnjih 50 letih. Najvišjo višino snežne odeje so zabeležili konec maja, in sicer 520 centimetrov. Rekordno veliko snega je bilo tudi v začetku junija, potem pa je v dobrem mesecu dni pobralo kar pet metrov snega.

Bivši predsednik ZDA Donald Trump je naznanil tožbo proti Facebooku, Twitterju, YouTubu in njihovim direktorjem, ker so mu po napadu njegovih privržencev na zvezni kongres januarja letos zaradi nevarnosti spodbujanja k nasilju zaprli račune. Očita jim cenzuro.

KRKA DOMA:
Med dolenjskimi dijaki, ki so se v soboto vrnili z maturantskega izleta v Španiji, so do zdaj potrdili 58 okužb z novim koronavirusom. Rezultati analize, ali so se dijaki okužili z različico delta, še niso znani, pričakujemo jih lahko v prihodnjih dneh. Obstaja pa verjetnost, da gre ravno za to različico, ki je v Španiji precej prisotna. Iz Španije si sicer v Slovenijo danes vrača nova skupina dijakov, tokrat z Gorenjske.

Začenja se komunalno opremljanje Cikave. Pogodba za infrastrukturno prenovo in širitev leta 1995 zgrajene poslovno-industrijske cone, je podpisana. CGP bo z deli začel nemudoma in jih končal v enoletnem roku. Naložba bo skupaj z davkom stala nekaj manj kot 2,93 milijona evrov. Evropska podpora bo znašala nekaj več kot 1,75 milijona evrov, približno 600.000 evrov bo prispevala država.

Na Glavnem trgu v Novem mestu pred Knjigarno Goga se zvečer začenja festival Novomeški poletni večeri založbe Goga, ki bo do vključno 24. avgusta ponujal pogovore o književnosti, koncerte in predstave za otroke. Novomeškim poletnim večerom pa bo sledil Gogin štiridnevni festival kratkih zgodb Novo mesto short.

Osrednja informativna oddaja, 8.7.2021

Krka ob enih