računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

Alec Baldwin Svet24.si

Alec Baldwin obtožen nenamernega uboja

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

Igor E Ekipa24.si

Sramota na nacionalki! Izkušenega Berganta ...

Liza Praprotnik_noseča Njena.si

Slovenska voditeljica in igralka ima že lepo ...

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Nove investicije v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
25.01.2022 13:02

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Indeks zaznave korupcije za leto 2021, ki ga je danes objavila nevladna organizacija Transparency International (TI), kaže, da se je Slovenija med 180 državami z oceno 57 uvrstila na 41. mesto. S tem se je Slovenija odrezala najslabše po letu 2013 ter se še bolj oddaljila od povprečja držav EU in OECD.

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis, s katerim želi (so)financirati projekte, namenjene predstavljanju, uveljavljanju in razvoju slovenskega jezika ter njegovi promociji v letošnjem letu. Na razpis, za katerega je skupno razpoložljivih skoraj 120.000 evrov, se zainteresirani lahko prijavijo do 21. februarja

KRKA DOMA
Mestna občina Novo mesto je za naložbe lani odštela približno 15 milijonov evrov. Več naložb v skupni vrednosti dobrih 20 milijonov evrov bodo letos nadaljevali in končali, skupaj s temi pa naj bi občina za naložbe letos namenila do 40 milijonov evrov. Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je med drugim izpostavil nadaljevanje gradnje bazenskega kompleksa v Češči vasi, gradnjo dveh brvi čez Krko, prenovo Narodnega doma in številne izboljšave cestnega omrežja. Nadaljevali bodo tudi z investicijami v šolstvo. V vrtcu Pedenjped bodo prenovili kuhinjo in uredili dve dodatni igralnici, v Labodu bodo dogradili štiri igralnice in dvigalo za prevoz hrane. Na OŠ Center pa bodo s preureditvijo manjše telovadnice uredili dve dodatni učilnici.

V Trebnjem so se lotili energetske sanacije zgradbe Centra za izobraževanje in kulturo, ki spada med večja poslopja v lasti trebanjske občine. Naložba je vredna dobrih 700.000 evrov. Dobrih 240.000 naložbenih evrov bo Občina Trebnje dobila iz Evropskega kohezijskega sklada, razliko v znesku 460.000 evrov bo pokrila sama. Izvajalec je prenovitvena dela že začel, njihovo končanje pa načrtujejo konec avgusta.

V ponedeljek ob 23.00 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,3 v bližini Mokronoga. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Trebnjega, Trbovelj, Novega mesta in okoliških krajev. agencija za okolje ocenjujeo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici.

Osrednja informativna oddaja, 25.1.2022