zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Nove štipendije za dijake

Piše: R.K.

Čas objave:
10.02.2022 13:02

Z vami v osrednji informativni oddaji Krka ob enih je bila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
V več krajih po Sloveniji so se v sredo zgodile prometne nesreče, v katerih je bilo poškodovanih več kolesarjev. Gorenjski policisti opozarjajo, da se kolesarji v prometu zaradi lepega vremena pojavljajo v vse večjem številu. Vse udeležence v prometu zato pozivajo k previdnosti, kolesarje pa k uporabi ustrezne kolesarske zaščitne opreme.

Epidemija je globoko zarezala v življenja šolajoče se generacije in že drugič zaporedoma zaznamovala informativne dneve. Učenci in dijaki bodo konec tedna tako namesto obiska šol in fakultet informacije za lažjo odločitev o nadaljnjem šolanju pridobivali kar doma preko spletnih platform. Virtualna predstavitev večine srednjih šol bo v petek ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri.

KRKA DOMA
Župani občin Kočevje, Ribnica, Sodražica, Loški Potok in Kostel so podpisali dogovor o štipendiranju dijakov, ki se bodo vpisali v programe izobraževanja za deficitarne poklice na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje. Razpis za občinske štipendije bo objavljen junija, njihovo število pa bo odvisno od zanimanja in razpisanih sredstev. Župan Kočevja Vladimir Prebilič je izpostavil, da želijo na ta način privabiti čim več mladih, da se izobražujejo na Kočevskem. V občini Kočevje v tem šolskem letu že štipendirajo 15 dijakov, od tega se jih 12 šola za deficitarne poklice. V prihodnjem šolskem letu si tudi na podlagi podpisanega dogovora želijo, da bi štipendirali vsaj še enkrat toliko dijakov. V proračunu so sicer za ta namen zagotovili 22.000 evrov, kar bo, če bo dovolj interesa, zadostovalo za 50 štipendij.

Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Novo mesto je prejela posebno priznanje. Ekspertna skupina pri Olimpijskem komiteju Slovenije je šoli podelila certifikat Športnikom prijazno izobraževanje za leti 2021 in 2022. Certifikat so prejeli za spodbudo aktivnosti na področju dvojne kariere športnikov na ravni srednješolske ravni izobraževanja, ter višje / visokošolske ravni izobraževanja. Namen certifikata je prepoznati okolja in izobraževalne institucije, ki omogočajo prilagojeno izobraževanje športnikov. Na Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji Novo mesto beležijo številne uspehe dijakov v okviru šolskih, kot tudi klubskih in reprezentančnih tekmovanj na državni, kot tudi mednarodni ravni. Pri tem pa dijakom omogočajo pogoje, ki jim olajšajo usklajevanje šolskih in športnih aktivnosti.

V 13. krogu 1. Slovenske namiznoteniške lige sta se včeraj v Drgančevju pomerila mestna tekmeca NTK Krka in Športno društvo SU. Za Krko so zaigrali Aljaž Šmaljcelj, Alen Bečirevič in Žan Vidmar, za Športno društvo SU pa klasična prva postava – brata Uroš in Jure Slatinšek ter Jožko Omerzel. SU-jevci so slavili gladko in prepričljivo zmago s 5:0. Športno društvo SU to soboto ob 17. uri v svoji dvorani v Športnem centru Livada gosti ljubljanski Kajuh in napada že tretjo zaporedno zmago.