Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

Robert E Crimo III Svet24.si

Strelec načrtoval še en napad

Viktor-Vrecar-2021-e1611911492595 Necenzurirano

Prihaja energetska kriza, uprava HSE pa želi ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

sabina-mlakar Njena.si

Bitka Sabine Mlakar: Rak se je razširil po vsem ...

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novo mesto gosti likovnike

Piše: R.K.

Čas objave:
10.05.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Slovenija se je po indeksu Digital Futures, ki ga je zasnoval tehnološki velikan Microsoft, da bi izmeril raven digitalizacije v 16 evropskih državah, znašla na sedmem mestu in nekoliko nad povprečjem Srednje in Vzhodne Evrope. Za hitrejši razvoj na tem področju pa mora po oceni Microsoftovih strokovnjakov postoriti še precej.

Mariborski policisti so med ponedeljkovim večernim nadzorom prometa z laserskim merilnikom na podravski avtocesti med Slivnico in Hajdino naleteli na 43-letnega hrvaškega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo kar 213 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Kot so ob tem pojasnili na policiji, so vozniku izrekli denarno kazen v višini 1200 evrov in k temu dodali še devet kazenskih točk.

KRKA DOMA

V šolskem okolišu novomeške Osnovne šole Grm je zaživel prvi navidezno tridimenzionalni prehod za pešce v občini, ki bo voznike opozarjal na prilagoditev hitrosti in večjo pozornost. Prav tako pa bodo odslej otroci varneje prečkali cesto v Črnomlju, kjer je 3-D prehod za pešce v bližini Vrtca Otona Župančiča, enota Loka. Projekt 3D-zebra je nastal na pobudo zavarovalnice Generali, s podporo Zavoda Varna pot in v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto in občino Črnomelj, ki sta se pridružili iniciativi umeščanja 3D-zeber na območjih umirjenega prometa.

V Novem mestu se je včeraj začela petdnevna likovna kolonija 18. Novomeški likovni dnevi, ki se je ob umetniškem vodji Robertu Lozarju udeležuje pet slovenskih umetnikov in gosta iz Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Ustvarjena dela bodo predstavili na julijski razstavi v Jakčevem domu. Razstavo 18. novomeških likovnih dnevov bodo v Jakčevem domu odprli 1. julija, kot je navedla kustosinja novomeške kolonije in Jakčevega doma Jasna Kocuvan Štukelj, pa bo razstava na ogled do 3. septembra. 

Namiznoteniški igralci Športnega društva SU Novo mesto so se s sobotno prepričljivo zmago s 5:1 na prvi tekmi finala končnice 1. Slovenske namiznoteniške lige močno približali zgodovinskemu trenutku. Od naslova državnih prvakov jih loči le še ena zmaga. Na prvi finalni tekmi v Puconcih so bili SU-jevci, ki so drugič zapored finalisti državnega prvenstva, od Keme boljši s 5:1. Na povratni tekmi, ki bo v soboto, 14. maja, ob 17. uri v Špornem centru Livada, imajo Su-jevci priložnost, da pred domačimi navijači ponosno dvignejo pokal za zmagovalce.

Osrednja informativna oddaja, 10.5.2022