Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novo mesto z novim krožiščem

Piše: R.K.

Čas objave:
17.11.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Ob prenovi Ljubljanske novo krožišče in podvoz pod železniško progo; Podpis pogodbe za izgradnjo gozdne ceste Cirnik-Banova rupa; Moški poskušal ubiti ženo; Krka v petek s Hopsi; Lokalne volitve 2022: Volitve romskih svetnikov v Semiču šele 15. januarja

SVET NA KRKI

Ob mednarodnem dnevu študentov, ki ga obeležujemo danes, v Študentski organizaciji Slovenije opozarjajo predvsem na bivanjsko problematiko študentov in problematiko njihovega predvsem duševnega zdravja. Študentska organizacija Univerze na Primorskem pa opominja, da posledice draginje in rasti življenjskih stroškov vplivajo tudi na študente.

Padec rakete na Poljskem je na Hrvaškem te dni znova odprl vprašanje padca letalnika marca letos v Zagrebu. Obrambni minister Mario Banožić je za hrvaško televizijo Nova TV v sredo dejal, da preiskava na hrvaškem državnem tožilstvu še poteka, z državnega tožilstva v Zagrebu pa so za Novo TV sporočili, da za primer niso več pristojni.

KRKA DOMA

Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni je podpisal pogodbo za izdelavo idejnega projekta za rekonstrukcijo dela Ljubljanske ceste, ureditev križanja ulice Bršljin z železniško progo Metlika–Novo mesto–Ljubljana in ureditev križanja Foersterjeve ulice z železniško progo Novo mesto–Straža. Gre za projekt, ki celovito ureja glavne prometne povezave v Bršljinu, ključna elementa nove ureditve pa sta novo krožišče pri Avtohiši Slak in podvoz pod železniško progo proti Ljubljani. Vrednost pogodbe je dobrih 156 tisoč evrov.

Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek je z direktorjem podjetja PIRNAT gradbeništvo in telekomunikacije, Žigom Pirnatom podpisal pogodbo za izgradnjo gozdne ceste Cirnik-Banova rupa. Vrednost projekta po pogodbi skupaj z nadzorom znaša 100.622 evrov z DDV. Rok za dokončanje pogodbenih del je najkasneje do 10. maja prihodnje leto. 

Včeraj nekaj pred 20.30 je policija na številko 113 prejela obvestilo, da naj bi v stanovanjski hiši v Novem mestu moški poskušal ubiti zakonsko partnerko. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in reševalci, ki so hudo poškodovano žensko oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Ob prihodu policistov osumljenca ni bilo na kraju dogodka, zato so nemudoma stekle aktivnosti za njegovo izsleditev. 45-letni osumljenec se je že čez nekaj minut sam zglasil na policijski postaji. Policisti so mu odvzeli prostost in na kraj poklicali reševalce, ki so mu oskrbeli lažje poškodbe. Ogled kraja kaznivega dejanja je vodil dežurni preiskovalni sodnik skupaj z dežurno državno tožilko. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Osumljenca bodo po zaključeni preiskavi s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Po koncu reprezentančnih akcij Krkaši nadaljujejo s treningi. V tem tednu jih ta petek, 18. novembra, ob 19. uri čaka tekma proti Hopsom s Polzele. Krka je po šestih krogih domače lige vodilna ekipa tekmovanja. Krka letos igra v domači ligi in regionalni ligi ABA 2. V dosedanjih osmih tekmah so zmagali prav tolikokrat.

LOKALNE VOLITVE 2022

V nedeljo bodo v občinah, kjer živi avtohtono naseljena romska skupnost, volili tudi romske svetnike. Zakon o lokalni samoupravi določa 20 občin, v katerih imajo Romi svojega predstavnika v občinskem svetu. A v dveh od njih, Semiču in Lendavi, v nedeljo volitev romskih svetnikov še ne bo, ampak bodo te potekale 15. Januarja. V obeh občinah so morali namreč razpisati naknadne volitve romskega svetnika, saj v predvidenem roku za to svetniško mesto niso dobili nobene kandidature za nedeljske lokalne volitve.

Osrednja informativna oddaja 17.11.2022